Magyar Péter darázsfészekbe nyúlt, összezárt a balos média Dezső András mögött

Az újonc politikus még azelőtt bírálta az újságírót, hogy a róla szóló cikk megjelent volna, ezzel sok barátot veszíthet a baloldali médiában.

2024. 03. 20. 8:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyar Péter politikai szereplő, tehát újságíróként ugyanúgy kezelem, mint bárki mást, aki a politika színpadára lép, és akiről információkat gyűjtök a cikkhez. Ilyenkor a szakmai szabályok a fontosak: vagyis meg kell győződni a dokumentum hitelességéről, itt ez megtörtént, meg kell győződni arról, hogy a hozzáférhető információk alapján történhettek-e úgy a dolgok, szóval sok mindent ellenőrizni kell, és meg kell szólaltatni az érintetteket  – magyarázta Dezső András a Klubrádió műsorában, miután a HVG újságírója erős kritikát kapott Magyar Pétertől a családi vitájáról publikált cikk miatt.

 

Az újságírót ráadásul még azelőtt állította pellengérre a frissen debütáló politikus, hogy a róla szóló cikk – arról a bizonyos nagy port kavaró rendőrségi jelentésről – egyáltalán megjelent volna.

Dezső András a műsorban kifejtette, szerinte egyébként nem a veszekedés és a magánéleti szál a lényeg, hanem az, hogy Magyar Péter azzal robbant be a közéletbe, hogy azt mondta, a kormány bele akart avatkozni a válásába. Feltette a kérdést, hogy ha ezt a mostani ügyet a megtörténte után nem sokkal, például 2021 elején írja meg, akkor ugyanilyen „támadáscunamit” kapott volna-e, vagy inkább tapsolnak neki, hiszen akkor Magyar még a NER tagjának számított.

Dezső András vallomásából az érződik, hogy Magyar Péter követői is rátámadtak, miután publikálta a cikket, a baloldali média viszont jól láthatóan összezárt a rutinos újságíró mögött, nem tudták megemészeteni, hogy a frissen zászlót bontott politikus lepropagandistázta kollégájukat. 

Az újságíró elárulta, egy közvetítőn keresztül Varga Juditnak is küldött üzenetet, de ő nem reagált. Magyar Péterrel is azért ült le beszélni, hogy mondja el az ő verzióját. 

Dezső András ugyanakkor leszögezte, nem klasszikus szivárogtatással szerezte meg a rendőri jelentést.

– Amikor Magyar Péter előállt ezzel, akkor még messze-messze nem voltam kész a történettel, még sok kérdés maradt. Dolgoztam valamin és félbe lettem szakítva – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte kényszerhelyzetbe került azzal, hogy az ügy egyik főszereplője elébe ment. Ezért kényszerült arra, hogy előálljon azzal, amit akkor biztosan tudott. 

Az újságíró az adásban kijelentette, hogy ami megjelent, az teljesen valid és vállalható.

– Sose néztem, hogy ki mennyire népszerű éppen, milyen párt tagja, mindig az volt a szempont, hogy ha valaki exponálja magát a közéletben, annak az ügyeinek utánanézek – mondta, majd megemlítette, nem esett túl jól neki, hogy lepropagandistázták, szerinte aki nem a médiában dolgozik, az nem látja, milyen kontroll van a szerkesztőségekben, hány szűrőn kell átmennie egy ilyen anyagnak, nem az újságíró dönt róla. 

Egyébként még a csörte kiteljesedésének napján a 444 és a Telex is egyértelműen kiállt Dezső András mellett. Könnyen lehet, hogy Magyar Péter hamar elveszíti újdonsült barátait a médiában. 

Borítókép: Dezső András (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.