Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Kiderültek a részletek Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről, ez van a rendőri jelentésben

Valóban készült rendőri jelentés Magyar Péter és Varga Judit egy veszekedéséről, amit a HVG is megszerzett. A pártalapításon gondolkodó Magyar Pétert jól láthatóan érzékenyen érintette az ügy, ugyanis letiltotta a portált, amely előzetesen nem publikálta a jelentés tartalmát, hanem őt kereste meg.

Forrás: HVG2024. 03. 18. 19:47
MAGYAR Péter
Budapest, 2020. január 28. Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leközölte a rendőri jelentés tartalmát a HVG, amely Magyar Péter és Varga Judit egy veszekedéséről készült. Magyar Péter a napokban posztolt is erről a volt feleségével való összetűzésről, azonban mint kiderült, a HVG-nek megtiltotta, hogy beszámoljanak róla, annak ellenére, hogy először nem tárták nyilvánosság elé, hanem őt keresték meg vele. 

Magyar Péter és Varga Judit válását 2021 februárjában egyszer már megszellőztette a bulvársajtó. Ezen cikkek előtt, 

2020 végén rendőri jelentés készült Magyar Péter és Varga Judit heves veszekedéséről.

– Ez a dokumentum egészen 2024. március 17-ig nem volt ismert. A HVG munkatársa, Dezső András is csak hetekkel korábban szerzett tudomást a létezéséről, maga a jelentés pedig március 11-én került birtokába, miután egy portrécikkhez folytatott háttérbeszélgetés során először hallott Magyar Péter állítólagos heves viselkedéséről. A portál egyik forrása azt is tudni vélte, hogy annyira viharos volt Magyar Péter és Varga Judit kapcsolata, hogy 

egy alkalommal a rendőrség is beavatkozott 

– írta most cikkében a HVG.

A portál kiemeli, hogy az akkori miniszter és férje között veszekedés volt, és arról hivatalos jelentés is készült. – A szóban forgó dokumentumon nem szerepel a titkos vagy bizalmas minősítés, azt viszont a rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte, az ügyet kezelje bizalmasan. A HVG a dokumentum érdemi vizsgálata előtt a szivárogtatótól független forrásból megbizonyosodott arról, hogy a jelentés valóban akkor készült, amikor az események történtek – közölték.

– A jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának – írják.

A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, 

Varga Judit láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.

Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta férjének, „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálja megakadályozni.

A jelentés szerint közben Magyar azt kiabálta, Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy 

majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.

Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül, az ablaknál állva, hogy engedje el Vargát, mire állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szintén hosszan részletez, felsorolva a rendőri intézkedéseket is.

A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra (a harmadik gyerekről a jelentés nem tesz említést).

A rendőr szerint Magyar 

a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen.

Magyar Péterrel a HVG többször is beszélt. Már az állítólagos heves viselkedéséről szóló első állításokat követően keresték a pártalapításon dolgozó férfit. A jelentés felbukkanása előtt Magyar részletesen elmesélte egy veszekedését Vargával. Ezt háttérbeszélgetésnek szánta, és a HVG az ő kérésének eleget téve nem is használta fel az általa elmondottakat. Magyar arról beszélt, hogy érzése szerint az egész jelenet megrendezett volt. Magát a jelentés tartalmát nem ismerte.

A beszélgetés után Magyar azt posztolta a Facebookra, hogy „készülnek a hamis rendőri jelentések”.

Hasonló stratégiával reagált Magyar arra, amikor a HVG megszerezte a jelentést és annak tartalmával szembesítette. A találkozó végén Magyar jelezte, hogy letiltja az elhangzottakat, majd erre sms-ben is ráerősített.

Másnap Magyar előállt egy Facebook-poszttal, és hiába hallgatott a HVG, a lépéséről nem tájékoztatta munkatársukat.

A posztban azt írta, a jelentésben „egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek.”

– Magyar viszont a posztjában téved, mikor úgy fogalmaz, a HVG munkatársa azzal kereste volna meg, hogy – idézzük Magyart – a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől. Ahogy már mondtuk, a jelentésen nem szerepelt titkosítás, a tartalmát pedig a felek meghallgatásával próbálta Dezső András ellenőrizni – közölte a balos portál.

Magyar a jelentés kiszivárgása miatt a belügyminiszter és az Országos Rendőr-főkapitány távozását követeli, a rendőrségtől pedig azt kérte, vasárnap esti posztját értékeljék feljelentésként, és rendeljenek el nyomozást annak érdekében, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést.”

A HVG felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyar kezdeményezte, hogy az ügyben tanúként hallgassák ki Dezső Andrást. – Amennyiben ilyen idézés érkezik, természetesen a forrásvédelem megkívánta keretek közt közreműködők leszünk – állította a portál.

Közben az ORFK közölte, az országos rendőrfőkapitány a sajtóban korábban megjelent állításokkal, illetve a Magyar Péter által jegyzett nyilatkozatokkal, bejegyzésekkel, vélelmekkel összefüggésben belső vizsgálatot rendelt el.

Borítókép: Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójaként 2020. január 28-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.