Márki-Zay Péter szerint nem az a kérdés, hogy Magyar Péter bántalmazta-e a feleségét

Drukkol az új politikai szereplőnek.

Forrás: Hír TV2024. 03. 19. 23:07
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2024. február 17. Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kõrösi Csoma Sándor Kõbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter szurkol Magyar Péternek, hogy neki sikerüljön, ami 2022-ben az ellenzéknek nem sikerült – erről beszélt a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMP) elnöke a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

Magyar Péter más úton jár, ő nem az ellenzékkel próbál összefogni

– emelte ki Márki-Zay Péter. Hozzátette: nem zárja ki, hogy akár a Fidesszel fog majd együttműködni, amely Márki-Zay szerint már megszabadult a bűnözőktől.

Arra a kérdésre, hogy az MMP kitartana-e Magyar Péter mellett, ha bebizonyosodna, hogy erőszakosan lépett fel Varga Judittal szemben, Márki-Zay Péter azt mondta:

Én azt gondolom, hogy egyáltalán nem az a kérdés most, hogy bántalmazta-e a feleségét vagy nem, nagyon érdeklődve várom, hogy ez egy rágalomhadjárat vagy pedig valódi.

Magyar Péter követői Magyar Péternek hisznek, és nem a magyar kormánynak – tette hozzá.

Márki-Zay Péter az Action for Democracy-től (A4D) kapott támogatásokkal kapcsolatban elmondta, hogy ő hitt Korányi Dávidnak, és nem zavarta, hogy az A4D-n keresztül

 több milliárd forinttal támogatta Soros György a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányát.

Az MMP elnöke felidézte: ők az A4D-vel voltak szerződésben, és hitt Korányi Dávidnak, amikor azt mondta neki, hogy amerikai mikroadományokból tevődik össze a támogatás. Korányi ráadásul egy képernyőfotót is mutatott az utalásokról.

Őszintén szólva nem lepne meg, ha Soros György is ezek között az emberek között lett volna

– mondta el Márki-Zay Péter az adományozókkal kapcsolatban.

Az A4D 2022-es pénzügyi beszámolója szerint egyetlen magánszemélytől származott a szervezet négymilliárdos büdzséjének 90 százaléka. Ebből a pénzből kapott támogatást a 2022-es kampányra Márki-Zay Péter mozgalma.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.