Ön minek nevezné újszülött fiúgyermekét, ha tehetné, Lucifernek vagy Jézusnak?

Mutatjuk, melyek lettek a legnépszerűbb nevek, amiket tavaly újszülöttek kaptak.

2024. 03. 17. 8:28
Baby,Head,In,Mother,Hands.,Mum,Holding,Newborn,Boy,Lying, csecsemő, baba
2203759137orea Fotó: Inara Prusakova
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyol ajkú közegben nem lenne meglepő, hogy népszerű név a fiúknál a Jesus (ejtsd: Heszusz), azaz Jézus, de Magyarországon nem lehetséges ilyen nevet adni a fiúgyermekeknek, ahogy Lucifert sem, pedig érkezett kérelem ezek iránt a Nyelvtudományi Kutatóközpontba.

Viszont a három legnépszerűbb fiúnév között szerepel az Olivér és a Levente is. 

A tavalyi év legnagyobb magyar sportszenzációja miatt (Szoboszlai a Liverpoolba igazolt) talán nem véletlen, hogy a legtöbb kisfiú a Dominik nevet kapta.

Érdekesség, hogy a klasszikus magyar férfinevek népszerűsége még mindig töretlen, sokan kapták a József, István, László neveket.

Míg ez a női nevekről nem mondható el. Kiveszőben vannak a Katalin, Erzsébet, Julianna, Mária nevek – alig kapják ezeket kislányok.

A lányok névadásánál évek óta toronymagasan vezetnek a Hanna és Anna nevek. Egyre népszerűbbek a török eredetű Zejnep, valamint az Elena és a Luna.

Végül, továbbra sem viselhetik magyar emberek a következő neveket: Rüntyi, Bimbi, Kolbász, Felhő, Szentistván és a már említett Lucifer és Jézus.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Inara Prusakova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.