Orbán Viktor: Ha a szigor nem elég, jöjjön most a vasszigor

A miniszterelnök az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről beszélt.

2024. 03. 11. 21:04
Orbán Viktor Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a közösségi oldalán osztotta meg az elmúlt időszak legfontosabb történéseit. A videó hat pontjában helyet kapott az új köztársasági elnök hivatalba lépése, a gyermekvédelmi rendszer szigorítása és sportsikerek is.

A miniszterelnök első pontként kiemelte, hogy hivatalba lépett Sulyok Tamás, Magyarország új köztársasági elnöke, akiről felidézte: ő volt az Alkotmánybíróság elnöke, higgadt, nyugodt, vitathatatlan jogászi szaktekintély, aki képes nyugalmat teremteni. Ilyen elnök kell most nekünk – tette hozzá. 

Második pontjában elmondta, hogy eddig azt gondolhattuk, hogy Magyarországon egy szigorú gyermekvédelmi rendszer mellett élünk, és a gyermekeink biztonságban vannak. Kiderült a pedofil ügyek kapcsán, hogy ez nincs így – tette hozzá. 

Ha a szigor nem elég, akkor jöjjön most a vasszigor.

– mondta Orbán Viktor, aki elrendelte, hogy minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjét, vezetőit át kell világítani, nem dolgozhatnak a gyerekek mellett olyanok, akik veszélyt jelentenek rájuk. 

Harmadik pontjában az orosz–ukrán háborúról beszélt a miniszterelnök, ami már több mint két éve pusztít. Sok százezren haltak meg, váltak árvává, lettek özvegyek. Fölmérhetetlen pusztítás történik, 

ennek véget kell vetni

– hangsúlyozta Orbán Viktor. Hozzátette: mindez a szomszédunkban zajlik.

A háború helyett békére van szükség, de béke magától nem lesz, a békét meg kell csinálni. A békét az európai vezetőknek kell megcsinálniuk, de azok most a háború pártján állnak – mutatott rá. Hozzátette: ezért júniusban az európai választást követően olyan vezetőkre lesz szükségünk, akikkel meg tudjuk csinálni a békét.

Negyedik pontként Orbán Viktor jelezte: 

beindult a diplomáciai nagyüzem.

A török elnökkel találkozhattunk Törökországban, itt volt nálunk a svéd miniszterelnök, ratifikáltuk Svédország NATO-tagságát.

A miniszterelnök találkozott Donald Trump elnök úrral. A következő hónapokban továbbra is a világ jelentős vezetőit várja Budapestre – részletezte.

Februárban egy különleges vendégünk is volt Magyarországon – kezdte ötödik pontját Orbán Viktor. A BYD nevű kínai autógyártó cég főnöke járt hazánkban, aki bejelentette, hogy az első európai autógyárukat sok milliárd eurónyi értékben Magyarországon, Szegeden fogják megépíteni. 

Ez hatalmas gazdasági siker, jólétet és fellendülést hoz majd annak a térségnek

– hangsúlyozta.

Hatodik pontjában megjegyezte a miniszterelnök, hogy bár a böjt még nem ért véget, de a futballszurkolók böjtjének vége, hiszen felépült. Azonban ebben a hónapban a kalapemelés még nem neki, hanem 

Rasovszky Kristófnak jár, aki fantasztikus teljesítménnyel megverte az egész világot és világbajnok lett nyíltvízi úszásban.

– mutatott rá Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook/Orbán Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.