Reagált az óbudai önkormányzat a korrupciós botrány ügyében

Átadták a nyomozóknak a dokumentumokat.

Forrás: MTI2024. 03. 10. 17:50
Forrás: Hírtv - Képernyőfotó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem hivatali, sem önkormányzati, sem az intézményrendszerben dolgozó munkatársat nem érint az az eljárás, amellyel kapcsolatban dokumentumokat és iratokat kért be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a III. kerületi önkormányzattól – közölte Óbuda-Békásmegyer polgármesteri hivatala.

Az önkormányzat tudatta: honlapjukon minden olyan dokumentumot és iratot közzétettek, amelyet a főügyészség bekért tőlük. Ezeket átadták a hozzájuk érkező nyomozóknak is.

Megjegyezték, hogy az ügyészségi kutatási parancs iktatószáma egy 2022-es ügyre utal. Úgy gondolják, hogy politikai lejárató kampányt indítottak ellenük.

Önkormányzatunk minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást

 – állítja az önkormányzat.

 

Lehetnek még felderítetlen szálak, az ellenzék nem nyilatkozik

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, őrizetbe vettek négy embert egy óbudai korrupciógyanús üggyel összefüggésben. A gyanú szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. Egy személy esetében a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A hatóság munkatársai a Magyar Hírlap értesülése szerint a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak. A lap úgy tudja, az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint

a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat.

Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor.

Az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége merült fel, ám a botrány szálai elérhetnek több más baloldali kerületig is.

Borítókép: Az óbudai polgármesteri hivatal (Fotó: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.