Rövid időre visszatér a tél

Az ország egyes részein fagyra is lehet számítani.

2024. 03. 18. 6:41
illusztráció Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét első napján, az ország nyugati, délnyugati harmadán, valamint északkeleten lesz felhős az ég. A HungaroMet előrejelzése szerint a kettő közötti területen egész nap napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd főleg délután a felhős részeken is – északkeleten csak átmenetileg – szakadozik, vékonyodik a felhőtakaró, így ezeken a részeken is kisüthet a nap. 

Kevés helyen kisebb eső, zápor északkeleten, valamint délelőttig a délnyugati határ közelében alakulhat ki. Napközben időnként élénk széllökések kísérhetik az északnyugati, északi, majd délután a keleties irányú szelet. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 Celsius-fok között valószínű, azonban az északkeleti megyékben ennél néhány fokkal hidegebb lesz az idő. Késő estére 0 és 8 Celsius-fok közé hűl le a levegő, a délnyugati tájakon lesz enyhébb az idő.

A Köpönyeg.hu szerint a napokban a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek.

Borítókép: Kajszibarackfákat melegítenek tüzekkel a fagy ellen védekezve (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.