Schiffer keményen kiosztotta az európai zöldeket

Az LMP volt vezetője nem hagyta szó nélkül, hogy az Európai Zöld Párt (EGP) felfüggesztette együttműködését egykori pártjával.

2024. 03. 25. 15:25
Schiffer András
Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Óriási tévedésem volt, amikor 2010 után lelkesen támogattam a hajdani LMP csatlakozását az EGP-hez” – írta közösségi oldalán Schiffer András. Hozzátette: „jó hír, hogy a mandátumbecslések szerint az EP-választások legnagyobb vesztese az EGP lesz. Egyszer mindennek a helyére kell kerülnie.”

Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az EGP-t a rakpartlezárások, a járatritkítások, Budapest zöldterületei zéró százaléknál jobban érdekli

– szögezte le az ügyvéd.

Mint ismert, Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltsége miatt

felfüggesztik együttműködésüket az európai zöldek az LMP-vel.

„Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezetten küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen” – írja a pártcsalád közleményében, amely szerint Karácsony Gergely második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez.

Az ügyvéd szerint amit az EGP „demokratikusnak” és „Európa-pártinak” nevez, az valójában imperialista és Amerika-párti.

„A nyolcvanas években antiimperialista és pacifista német Zöldek – és farvizükön az EGP – ma a legnagyobb háborús uszítók, a tengerentúli nagytőke és persze a német autóipar lobbistái. Régen nem a jövő generációk, sokkal inkább a hadiipar, a Big Pharma és az agrobizniszben is utazó magántőkealapok érdekeit szolgálják” – írta Schiffer András, aki szerint a zöldeknek fontosabb az identitáspolitikai őrület, mint a természeti erőforrások védelme.

Borítókép: Schiffer András (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.