Újbudai pedofilbotrány: a momentumos alpolgármester is felelős a helyi Fidesz szerint

A helyi Fidesz frakcióvezetője lapunknak megerősítette, a pedofíliával vádolt férfi több óvodában is dolgozott a letartóztatását megelőzően.

2024. 03. 05. 13:09
Rear,View,On,Unrecognizable,Man,With,Child,Standing,In,Lift,
pedofilia
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind Újbudán, mind pedig országosan is megdöbbentést keltettek a nemrég nyilvánosságra hozott információk az önkormányzat fideszes frakcióvezetője, Szabó László szerint. 

A Fidesz–KDNP-frakció támogatja egy vizsgálóbizottság felállítását, amely mélyrehatóan kivizsgálná, hogy az óvodákban bárkinek volt-e tudomása erről a bűncselekményről, és amennyiben igen, akkor miért nem tettek semmit.

– emelte ki a politikus lapunknak nyilatkozva, majd megerősítette, a pedofíliával vádolt férfi korábban a dél-kelenföldi óvodában volt egy évig szintén pedagógiai asszisztens, majd ezt követően a lakóhelyéhez közelebbi óvodába, a gazdagréti óvodába került át.

Szabó László kiemelte, egy vizsgálóbizottság felállítására azért van szükség, hogy egyértelműen kiderüljön, kinek a felelőssége, hogy a szexuális kényszerítéssel vádolt férfi miért dolgozhatott évekig a kerület által fenntartott óvodákban. 

Én azt gondolom, hogy a köznevelésért felelős terület vezetőjeként a momentumos alpolgármesterünk, Erhardt Attila szintén felelős azért, hogy az óvónők vagy az óvodavezetők ezt nem merték jelezni

– jelentette ki Szabó László, aki szerint az ügyet az önkormányzat megpróbálhatta eltussolni a pedofil óvodai dolgozó édesanyjának nyomására, aki a kerületi önkormányzat egyik fontos szereplője mind a mai napig.

Korábban megírtuk, hogy Újbuda önkormányzata védelmébe vette az óvodai asszisztenst, lapunknak küldött válaszukban azt kifogásolták, hogy a médiában megjelent hírekben már egyértelműen pedofilnak nevezik az óvoda volt dolgozóját. 

Meggyőződésünk, hogy ezt maximum csak a rendőrségi vizsgálat lezárta, illetve jogerős bíróság döntést követően tehetik meg, nem egy névtelen bejelentést követően még a nyomozati szakaszban

– írta lapunknak megküldött válaszában a XI. kerületi DK-s vezetésű helyhatóság, majd kiemelték, hogy az önkormányzathoz az érintett alkalmazottal kapcsolatban panasz, illetve jelzés nem érkezett az elmúlt években. Válaszukban továbbá az ártatlanság vélelmét hangsúlyozták. 

Amint arról már korábban is beszámoltunk, legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe. 

 

Fontos pozícióban

A pedofil férfival, Gy. Péterrel szembeni megengedő bánásmódot a kerület baloldali vezetése lapunk értesülései szerint azért alkalmazta, mert annak édesanyja fontos pozíciót tölt be a XI. kerületi önkormányzatnál. Győrffyné Molnár Ilona a kerület humánszolgálati igazgatóságának vezetője, közvetetten az ő felügyelete alatt működnek többek között az önkormányzat köznevelési intézményei.

Amint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) azt az óvodai alkalmazottat, aki ellen a XI. kerületi Rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Törvényszék. A fogva tartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki.

Úgy tudjuk, a szülőknek jó ideje gyanús volt a baloldali irányítású önkormányzat egyik óvodájában dolgozó férfi. A szülők félelmeit igazolta a rendőrségi nyomozás, az egyenruhások pedig pénteken le is csaptak a férfira, akit őrizetbe vettek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Roman Chazov/Shutterstock)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.