A fürdőkádban találta meg halálos áramütést szenvedett gyermekét az édesanyja

A gondatlan villanyszerelőt elítélték.

Forrás: MTI2024. 04. 04. 16:14
kád
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélték azt a férfit, aki munkáját hanyagul végezte, és emiatt később meghalt egy gyermek. A balatonalmádi villanyszerelő egy év tíz hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott a Veszprémi Törvényszéken – közölte az MTI.

A villanyszerelő-képzettségű 53 éves férfi a családi ház villamos hálózatának felújítását végezte társával, a vádlott utasítása alapján. A házban a régi villamos hálózat kialakítása áttekinthetetlen és szabálytalan volt, védőföldeléssel a hálózat nem rendelkezett. Az, hogy a súlyosan veszélyeztető hálózati szerelést ki és mikor végezte, már nem tárható fel.

A felújítást végzők látták a súlyos hibákat, ám azok egy részét nem javították ki, ami miatt a fűtésrendszer, valamint a fém gázvezeték 230 V hálózati feszültség alá került.

Néhány nappal később a házban egyedül tartózkodó kisfiú a fürdőkádban fürdött, miközben a kád melletti öntöttvas radiátorra akasztott, feszültség alatt álló fém fürdőszobapolchoz ért, amelynek következtében halálos áramütést szenvedett. 

A kisfiút az édesanyja a vízzel teli fürdőkádban fekve találta.

A mentőket értesítette, akik csaknem fél órán keresztül próbálták újraéleszteni a gyermeket, sikertelenül.

A munkát a kivitelezést irányító vádlottnak kellett volna ellenőrizni, amit nem teljeskörűen tett meg. Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője elsődlegesen felmentésre, másodlagosan enyhítésre irányulóan jelentett be fellebbezést, míg az ügyész az ítélet helybenhagyását indítványozta. A törvényszék az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.