Így mentették meg telefonon a csecsemő életét + videó

A gyermeket újra kellett éleszteni.

2024. 04. 02. 6:33
null
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő higgadtsággal és szakértelemmel nyújtott segítséget egy mentésirányító annak az édesanyának, aki azért hívta a mentőket, mert három hónapos gyermeke nem lélegzett. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által 

közzétett hangfelvételből kiderül, mind az édesanya, mind a mentésirányító kolléga a tőlük telhető legnagyobb nyugalommal kezelték a helyzetet és működtek együtt a csecsemő megmentése érdekében.

Az OMSZ a közösségi oldalon tett bejegyzésben azt írta: elcsukló hangon kérte egy sokkos állapotban lévő, Pest vármegyei édesanya a mentők segítségét három hónapos gyermekéhez, aki nem vett levegőt. A csecsemő segítségére azonnal több egység, köztük mentőhelikopter is indult a helyszínre. 

A mentésirányító azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, és magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre. Bár az anyuka borzasztóan megrémült, a mentésirányító biztató szavai és pontos utasításai hatására megkezdte az életmentést. 

A mentők perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, míg az időben megkezdett segítségnyújtás végül sikerre vezetett és a csecsemőt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.