Komoly károkat okoznak az üzleteknek a mohó impulzusvásárlók

Egyes termékeket le is kell selejtezniük az áruházaknak.

2024. 04. 03. 22:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szétszórt, ledobott, elhagyatott termékek hevernek a szupermarketekben, a vásárlók által keltett zűrzavar szinte mindennapos a boltokban – írja olvasói jelzés alapján a Nógrád Vármegyei Hírportál.

A marketingpszichológia szerint a jelenség mögött az áll, hogy a fogyasztók hatalmas árukínálattal találkoznak, és ez az elérhető lehetőségek miatt gyakran impulzusvásárlásra, több költésre ösztönzi őket. A kereskedőknek azonban komoly probléma, hogy a bizonytalan vevők a kasszához közeledve mégis inkább megszabadulnak a feleslegessé vált portékától, és egyszerűen csak kirakják a termékeket oda, ahol éppen járnak, ahelyett, hogy az eredeti helyükre tennék vissza azokat.

Fotó: NOOL/Olvasói fotó

A lap egyik olvasója egy balassagyarmati áruházban a húsvét előtti bevásárláskor legalább tíz olyan terméket látott a polcokon, amelyek elhagyatottan, rossz helyen hevertek.

Az eladótérben elhelyezett termékek esetében pontosan meg van határozva, hogy egy-egy termék hova és milyen módon kerül ki. A vásárlóknál előfordul, hogy a bevásárlás során meggondolják magukat, és nem az eredeti helyére teszik vissza a terméket, ami plusz munkaórákat eredményez a bolti dolgozók számára

– közölte a Lidl.

Fotó: NOOL/Olvasói fotó

Kiemelték: ilyen esetben, ha nem hűtött áruról van szó és a termék csomagolása ép, a bolti dolgozók visszahelyezik a polcokra. Hűtött áru esetében azonban – mivel nem garantálható a hűtési lánc betartása – a termékeket leselejtezik, ahogyan a sérülteket is.

Borítókép: Széthagyott termékek az egyik áruházban (Fotó: NOOL/Olvasói felvétel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.