Levette a nyomkövetőt, majd vonattal menekült volna a nigériai férfi

A kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfit Balatonlellén fogták el a rendőrök.

2024. 04. 22. 8:37
null
Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kaposvári Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nigériai férfi ellen, aki miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a kaposvári járást elhagyva igyekezett kivonni magát az ellene indult büntetőeljárás alól – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség. Mint kifejtik, a kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt. 

A vádlott Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatta volna el, mozgását az illetékes rendőrség nyomkövetővel ellenőrizte.

A férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel Budapestre utazott, ahonnan Németországba kívánt tovább menni, azonban a fonyódi rendőrkapitányság rendőrei – a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva – elfogták és őrizetbe vették. A Kaposvári Járási Ügyészség a vádlottat őrizetbe vette, és bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a tárgyalás elnapolása miatt letartóztatásba került férfit végül az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és hetven nap elzárásra ítélte.

Borítókép: A vádlott által a kezéről lefejtett nyomkövető eszköz (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.