Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Péter kampánya tiszta amerikai – Pressman vendégei látványosan segítik

Nemrég Magyar Péter beismerte, hogy közvetett módon megkereste David Pressman amerikai nagykövet is. Erre utal, hogy egy sor olyan celeb segíti a kampányát, akik a nagykövet vendégei voltak: Nagy Ervintől VV Zsoltin és a Partizánon át Pottyondy Edináig.

2024. 04. 09. 5:32
PRESSMAN, David
US Ambassador David Pressman holds a press briefing after his arrival at Budapest's Liszt Ferenc Airport, on September 2, 2022 (Photo: MTI/Szilard Koszticsak)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023 áprilisában Nagy Ervin Gyöngyösi Márton társaságában vett részt széderesten David Pressman amerikai nagykövetnél. Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, Gyöngyösi és Biden embere mások mellett együtt vacsorázott az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel.

 

2017-ben az RTL színésze a magyarokat gyalázva tett hitet a már a 2010-es évek első felében külföldről pénzelt dollárbaloldal mellett: 

Jobban szeretnék az unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt élni. De a társadalom még nem tart ott, hogy egy kedves, intelligens belvárosi kultúrlény kelljen neki.

Nemrég szintén Biden embere látta vendégül VV Zsoltot. „Magyarország következő nemzedékének sok mondanivalója van az országukról, a világukról és a jövőjükről. Fontos, hogy hallgassunk rájuk” – írta ki Pressman. Természetesen VV Zsolt is szükségét érezte, hogy népszerűsítse Magyar Pétert. Miután utóbbi kitette a feleségével folytatott magánbeszélgetését, így lelkendezett az influenszer: 

Mit szóltok a reggeli hangfelvételhez? Hát kilenckor robbant. Robbant, az biztos! Hogy bírja Magyar Péter? Ez az ember valószínűleg egy mutáns, nem alszik! Vagy nem tudom, mit csinál? Mit tol? Adjon már nekem is belőle, legyen szíves. […] Nem gyenge a pali.

Osváth Zsolt a 2021-es előválasztás során nyíltan kampányolt a dollárbaloldal és Márki-Zay Péter mellett, aki egyébként többször szerepelt a műsorában is. 2021-ben Márki-Zay Péter az előválasztási beszédében külön megköszönte Osváth Zsolt segítségét. Továbbá ő volt a dollárbaloldal 2021. október 23-i megemlékezésének rendezője/moderátora. 2022. április 20-án bevallotta, hogy a dollárbaloldal tanácsadója volt: 

A központi kommunikáció közösségi médiás vonalán igyekeztem tanácsot adni. Felajánlottam a pártoknak, hogy segítek nekik a videók készítésében, eszközök biztosításában. Voltak is, akik éltek ezekkel.

2021-ben 33 millió forintos profittal zárta első teljes üzleti évét a ZSHOWtime Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., amelynek a baloldali kampányban kulcsszerepet kapott VV Zsolti az egyik arca – írta meg 2022-ben az Origó. A lap hozzátette, hogy VV Zsolti kültag volt a cégben, amely 90 milliós nettó árbevételből szerzett kiemelkedően magas nyereséget.

2021. október 17-én Márki-Zay Péter előválasztási győzelmi beszédében a Partizánnak is külön tapsot kért. 

Saját bevallása szerint maga Magyar Péter sem tudja miért, de hamar a Partizán stúdiójában találta magát, miután beindította bosszúra alapozott közéleti karrierjét.

Érdekesség, hogy az amerikai törvényhozás által támogatott National Endowment for Democracy (NED) 98 ezer dollár (körülbelül 36 millió forint) támogatást nyújtott a Partizán 2022. évi választási roadshowjára. Ezenfelül Gulyás Márton korábban sem tagadta, hogy amerikai pénzből finanszírozzák őket, sőt a Partizán vezetője tavaly részt vett egy egy hónapos amerikai ösztöndíjprogramon, amelyet szintén az amerikai kormány pénzelt.

Maga Gulyás is elismerte a támogatásukról: 

Ott van a sornak a végén Soros György is, ezt kár eltagadni.

 Sőt, a Partizán munkatársa, Tóth Jakab szintén részt vett egy David Pressman amerikai nagykövet által szervezett vacsorán.

A 444 szerint Biden emberének 2023. júliusi zugligeti kerti partyján egy másik megmondóember, Pottyondy Edina is jelen volt. A volt momentumos politikus-tanácsadó szerint 

tök mindegy, mennyire jó férj, meg jó barát Magyar, mennyire bántalmazó vagy bántalmazott, fideszes vagy ellenzéki, a hangfelvétel, amit nyilvánosságra hozott, egy vádbeszéd a magyar kormány ellen. 

Pottyondy úgy látja, hogy Magyar Péternél csak lehetőség, hogy rossz ember lenne.

Érdekesség, hogy a „Jólvanezígy” nevű oldal is a „ledobta” kifejezést használta Magyar családi felvétele kapcsán, mint Pottyondy.

 

Végül érdemes megjegyezni, hogy a Magyar Péter által átvett egyesület a Tűzfalcsoport írása szerint egy II. kerületi, Kelemen László utcai lakásba van bejegyezve, amely a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. tulajdonában áll. Ahogy írják: „a cég egy vállalkozó házaspár: B. Barnabás és B. S. Csilla tulajdonában áll. […] B. Barnabás érintett a Dadu Art Kft.-ben is. Ennek az előadó-művészettel foglalkozó cégnek a tulajdonosa pedig Duda Éva koreográfus, aki nem más, mint Molnár Áron NoÁr házastársa.”

 

Szerintük „így már teljesen nyilvánvaló, hogy miért is állt be NoÁr néhány napja Magyar Péter mögé. […] És, hogy Magyar Péter mozgalma már a kezdetektől NoÁr és az amerikai baloldalhoz lehetett bekötve, mi sem bizonyítja jobban, minthogy ha Legyél Te a változás! honlapjára látogatva a szintén az amerikai baloldal által pénzelt Tanítanék Mozgalom és NoÁr közös jelképét és egy tanártüntetés pillanatfelvételét láthatjuk. Emlékezetes, hogy a Tanítanék mögött álló Humán Platform Egyesületet csak 2022-ben 54,5 millió forintnyi külföldi pénzből támogatták. A rekordmagas összeget attól a Democracy and Pluralism nevű szervezettől kapta a Humán Platform Egyesület, amely a Gulyás Márton-féle Partizán alapítványát is tízmilliókkal támogatta.”

Nagy Ervintől VV Zsoltin és a Partizánon át Pottyondy Edináig egy sor dollárceleb segíti tehát a legkülönbözőbb módokon és megközelítésekkel Magyar Péter felépítését.

Borítókép: David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.