Szélkakaskodik a DK Miskolcon, hiába támadták Veres Pált, most mégis számítanának a segítségére

A támogatás kérése érdekes a DK részéről, hiszen a polgármesteri ciklusa alatt egyfolytában támadták őt.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál2024. 04. 24. 14:29
Barkai László
Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Veres Pál városvezetői munkája példaértékű kell hogy legyen minden utódja számára, hiszen ellenszélben, nehezített terepen kellett helytállnia” – írta közösségi oldalán a DK, MSZP, LMP és PM által támogatott baloldali miskolci polgármesterjelölt. Barkai László bejegyzésében hangsúlyozta: „Polgármester úr városvezetői tapasztalatára számítok, szeretném felkérni, hogy segítse a városvezetést gondolataival, jelenlétével, tanácsaival.”

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál (Boon) szerint a bejegyzés több szempontból is érdekes, hiszen pont a Barkai Lászlót támogató pártok egy része akadályozta folyamatosan Veres Pál városvezetői munkáját, sőt a DK és az LMP közös polgármesterjelöltet is állított ellene, miután a regnáló polgármester bejelentette az újraindulását Miskolcon. 

A hírportál felidézte, Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője, azóta már Barkai javára visszaléptetett korábbi polgármesterjelölt a néhány hetes „kampánysorozatában” sorozatosan kritizálta Veres Pált. Többek között alkalmatlannak nevezte, úgy fogalmazott róla: „egy tanácsadói kör által körülvett burokban él”. 

Hegedűs Andrea akkor sem fogta vissza magát, amikor a programpontjait ismertette, mert korrupciót emlegetett a jelenlegi városvezetővel kapcsolatban, a városháza erre a kijelentésre úgy reagált: „kritikán aluli a politikus állítása”.

Barkai László bejegyzése kapcsán a Boon megkereste Mokrai Mihály és Szilágyi Szabolcs DK-s helyi képviselőket. Kiderült, hogy a kérdésben a DK-frakció reagál. A hírportál arra kereste a választ, hogyan ítélik meg a regnáló polgármester munkáját, hiszen míg jelöltjük, Barkai László számít Veres Pál támogatására, addig helyi DK-s képviselők az utóbbi években folyamatos kritikákat fogalmaztak meg vele szemben.

A miskolci DK válaszában azt írta, hogy mint Barkai László támogatói egyetértenek azokkal az elvekkel, amit a független polgármesterjelölt képvisel. Ennek fényében megbecsüléssel kell fordulni minden Miskolc előrehaladásáért dolgozó, tenni akaró felé, nagyra tartani azokat, akik az elmúlt években, évtizedekben ezekért a célokért dolgoztak, számítani azokra, akik ezt a célt képviselik, köztük Veres Pál polgármesterre.

Borítókép: Barkai László (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.