A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szentkirályi Alexandra komoly döntéssel szembesítette Karácsony Gergelyt

A jelenlegi főpolgármester lehet, hogy ismét csak ugródeszkának használná azt, hogy ő Budapest első embere.

2024. 04. 02. 20:02
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2024. február 16. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 16-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a közösségi oldalán arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy írja alá azt, hogy nem használja többet ugródeszkának a jelenlegi pozícióját és nem indul a 2026-os választásokon miniszterelnök-jelöltként.

Ideje világosan beszélni, miután számtalanszor cserben hagyta a budapestieket. A 2022-es választási kampányban ugródeszkának akarta használni a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson

– mutatott rá – Karácsony Gergelyre utalva – Szentkirályi Alexandra.

„Most, hogy a Gyurcsány-párttal való összefonódásukat a nyilvánosság előtt is beismerték, Karácsony Gergelynek ideje nyilatkoznia arról, hogy nem készül újra becsapni a budapestieket. Ígérje meg a fővárosiaknak, hogy 2026-ban nem indul a miniszterelnöki székért” – írta.

A nyilatkozatot küldöm a Városházára, és aláírva várom vissza!

– hangsúlyozta Szerkirályi Alexandra.

Jönnek-mennek a villamosok, nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő, de egy biztos, Budapest olyan főpolgármestert érdemel, aki nem hagyja cserben a fővárosiakat, és aki nem használja ugródeszkának a pozícióját – mondta Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Minderre azért lenne szükség, mivel – ahogy korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla – a DK, az MSZP és a Párbeszéd bejelentették, hogy megállapodtak. Ennek a megállapodásnak az első lépése az, hogy közös listán indulnak az európai parlamenti választásokon, de már a 2026-os választásokkal kapcsolatban is megállapodtak. Így nem elképzelhetetlen, hogy Karácsony Gergely indulhat mint miniszterelnök-jelölt.

A Magyar Nemzet nemrég Karácsony Gergely ígérettérképét is bemutatta, azt, hogy a jelenlegi főpolgármester 2019-es hivatalba kerülése óta melyik ígéreteit sikerült teljesítenie. Karácsony Gergely elsősorban zöldfejlesztések elindítását ígérte, azonban ezek döntő többsége továbbra sem valósult meg, sőt nagy részük mára a feledés homályába merült. Azonban a főváros honlapján továbbra is elérhetők a hangzatos ígéretek és a látványtervek tömkelegei.

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.