Újabb korrupciógyanús esetre derült fény az I. kerületben

A budavári önkormányzat egy V. Naszályi Márta férjéhez köthető céggel kötött gyanús szerződéseket.

2024. 04. 16. 13:33
Borítókép: Az I. kerület rendkívüli testületi ülése, Váradiné Naszályi Márta polgármesterrel. (Fotó: Teknős Miklós)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából nyolcvanmillió forintot fizetett ki az I. kerületi önkormányzat egy cégnek, amelynél V. Naszályi Márta férje alkalmazottként dolgozik – mondta el Varga Dániel, az I. kerület kormánypárti önkormányzati képviselője. 

A szerződéseket több esetben néhány ezer forinttal a közbeszerzési értékhatár alatt kötötték meg, de akadtak olyan szerződéskötések is, ahol a korábban vesztes cég a nyertes céggel konzorciumban összeállva jutott megbízáshoz.

– ismertette az ügyet Varga Dániel, amelynek alapja a Márai Sándor Művelődési Ház felújítása volt, amit már a baloldali városvezetés és V. Naszályi Márta fejezett be. Miután átadták a művelődési házat, a kerület egyik intézménye, a GAMESZ négy darab szerződést kötött a Neo Property Services Zrt.-vel, az intézmény üzemeltetésére. 

Azonban a szerzőség körül gyanús körülmények miatt a képviselő-testület egyik bizottsága vizsgálatot folytatott le az ügyben, és arra jutott, hogy körülbelül nyolcvanmillió forintot költhetett el V. Naszályi Márta jogszerűtlenül

– emelte ki a politikus, majd hozzátette, az ügyben jelenleg négy szerződésről van szó, amelyből hármat a 15 millió forintos közbeszerzési értékhatár alatt kötöttek meg, egyet pedig jóval felette, 22 millió forintos értékben. 

Sajnálatos módon itt, a Budavári Önkormányzatban az a jelenség már-már megszokottá vált, hogy néhány tízezer forinttal a közbeszerzési értékhatár alatt írnak ki beszerzéseket és kötnek szerződéseket.

– emelte ki Varga Dániel, majd hozzátette, a mostani korrupciógyanús esetben újdonság csupán az, hogy a beszerzési értékhatár alatt kiírt szerződések kapcsán most érintett lett a polgármester asszony férje, V. László is.

Borítókép: Az I. kerület rendkívüli testületi ülése, Váradiné Naszályi Márta polgármesterrel (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.