Valaki szelfizés miatt halt meg, sokan nem figyeltek a síneken

A vasúttársaság balesetveszélyre figyelmeztet.

Forrás: MÁV2024. 04. 13. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenöt emberéletet követelt idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése – közölte a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig tizenhat baleset történt, öttel több, mint a múlt év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.

Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat.

A MÁV odafigyelésre kér (Fotó: Jászai Csaba / MTI)

Könnyen balesethez vezethet a szabályok be nem tartása

Mozgó vonatról való leugrás egy ember életét követelte, és ketten súlyosan megsérültek. Áramütés okozta a halálát egy fiatalembernek, aki felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni. Értelmetlen halálesetek, amelyek mindegyikét az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta. Minden gázolás traumatikus a vonat vezetőjének, illetve azoknak az utasoknak is, akik a járműről vagy a peronról nézik végig a történteket.

A közlekedők idén is találkozhatnak figyelemfelkeltő plakátokkal, filmekkel, reklámokkal, a nyári időszakban különösen a Balaton-part és a Velencei-tó közelében lévő vasúti átjáróknál, valamint az Erzsébet-táborokban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.