Vitézy Dávid keményen nekiment Karácsony Gergelynek a BKK-rendészet ügyében

A főpolgármester-jelölt szerint a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, nem lehet szervezett koldusbandák munkahelye, nem lehet a zaklatók szabad terepe.

2024. 04. 05. 9:55
vitezy_10

2020.07.29. BudapestVitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatójaFotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzet
Vitézy Dávid Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergely főpolgármester a 444-nek ma vehemens támadást intézett a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó programtervem ellen – fogalmazott Vitézy Dávid a Facebook-oldalán. A főpolgármester-jelölt felidézte Karácsony szavait, aki úgy fogalmazott, hogy „de azt az ígéretet, hogy ha megnyomok egy gombot, akkor kijön a rendőr… Nincs olyan közbiztonsági szakértő, aki ne mondaná azt, hogy ilyet veszélyes mondani, mert ezt nem lehet megcsinálni”.

– Egész életemben azt hallgattam, hogy mit miért nem lehet megcsinálni

– húzta alá Vitézy.

Emlékeztetett, hogy húsz éve az ment, hogy nem lehet az éjszakai buszhálózatot kiterjeszteni minden kerületre, amit aztán civil sikerként mégiscsak elértek. Jeleze, hogy 15 éve az ment, hogy nem lehet Budapesten füves villamosvágányokat csinálni, mert ki fogja locsolni és nyírni, ám a BKK-ban megcsinálták. Továbbá tíz éve az ment, hogy a budai fonódó villamost nem lehet megcsinálni, ilyen állat nincs, hogy a Margit híd alatt egy sáv helyén megy a villamos két irányba, úgyse fog működni, ám működik, sikeres, Vitézy pedig leszögezte, hogy erre máig büszke.

– A közösségi közlekedésre figyelő kivonuló rendészeti szolgálat a legtöbb európai nagyvárosban működik. Arra is számos példa van, hogy lehet az appon keresztül hívni rendészeti segítséget – például Stockholmban

– ismertette Vitézy. Mint jelezte, sose tagadta, hogy rengeteg ötlete más európai városokból származik, amiket aztán sikerrel valósítottak meg Budapesten. 

– BKK-rendészetre szükség van, minden nap azt a visszajelzést kapom a budapestiektől, hogy egyre több antiszociális jelenséggel találkoznak a közösségi közlekedésen. Nem mosom össze a hajléktalanságot az erőszakkal, de a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, nem lehet szervezett koldusbandák munkahelye, nem lehet a zaklatók szabad terepe. Senki nem állította, hogy ezek azonos csoportok vagy problémák, ez a szavaim kiforgatása

– rögzítette a főpolgármester-jelölt. Szerinte nem elfogadható, hogy szülők ne merjék a gyerekeiket egyedül felengedni este a 3-as villamosra vagy egy éjszakai buszra.

– A BKK-rendészetet létre fogjuk hozni, amint 2024 októberétől munkához látunk

– szögezte le. Vitézy kiemelte, hogy épp a „mit miért nem lehet megcsinálni” típusú, kizárólag a pártpolitikai csatákra fókuszáló városvezetési logika ellenében indul ezen a választáson.

Borítókép: Vitézy Dávid (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.