Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Elárulta a rendőrség, mire készülnek nyáron

A Balatonra és a Velencei-tóra különös figyelmet fordítanak.

Forrás: MTI2024. 05. 22. 21:41
MOLNÁR Csanád; JUHÁSZ István Dávid
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intenzív turisztikai szezonra és növekvő vendégszámra készül a rendőrség a Balatonon és a Velencei-tónál – jelentette ki a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Dékány Balázs dandártábornok közölte:

a Balaton és a Velencei-tó környékének közbiztonsága évek óta kiemelkedő, és a közlekedésbiztonság is jó.

A rendőrségnek az idegenforgalmi szezonban arra kell készülni, hogy jelentősen megemelkedik a turisták és a tavak környékén közlekedők száma is. Ez többletmunkát ad a rendőröknek mind a közbiztonság, mind a közlekedésbiztonság terén, és a rendezvények idején is megnövekednek feladataik.

A rendőrség számol azzal is, hogy idén nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az olimpia miatt több nyilvános rendezvény is várja majd a tavak környékére érkezőket.

Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője kiemelte:

a Balaton Európa legbiztonságosabb tava.

A 2023-as adatok szerint a Balatonon víziközlekedési baleset egy volt, de az sem okozott sérülést. Vízi balesetek azonban történtek, a tavalyi szezonban kilencen fulladtak a tóba, alapvetően part menti területeken, fürdőhelyek közelében. Az elmúlt évben a vízi rendőrök 338 életmentést hajtottak végre, és nyílt vízterületen vízbefulladás nem történt.

Horváth László felhívta a figyelmet, hogy a tóhoz érkezők rendszeresen figyeljék a vihar-előrejelzéseket és a viharjelző rendszert, és legyenek tisztában az első- és másodfokú viharjelzéskor érvénybe lépő szabályokkal.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai szezonban négy vármegye, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala közrendvédelmi, közbiztonsági és bűnügyi feladatainak koordinálása érdekében elsődlegesen a Balaton-partra, a Velencei-tó környékére, Hévíz és Zalakaros területére, valamint a kiemelt üdülőövezetek térségére koncentrál.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.