Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Ezekre a kisvasutakra érdemes ellátogatni gyereknapon

A Gyermekvasúton egésznap változatos programok és különleges járművek várják az érdeklődőket.

2024. 05. 24. 7:24
Gyermekvasút Fotó forrása: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több programmal és meglepetéssel készül a hétvégi gyermeknapra a MÁV–Volán-csoport – olvasható a Mávcsoport oldalán. Mint jelezték, a Gyermekvasúton színes programokkal, a Balatonfenyvesi kisvasúton, Cellldömölk vasútállomáson és a Balaton intercityvonatok étkezőkocsiján meglepetéssel várják a gyerekeket május 26-án, a Vasúttörténeti Parkban pedig kétnapos gyermeknapi rendezvény lesz a hétvégén. 

A Gyermekvasúton immár két évtizede hagyomány, hogy egész nap változatos programok és különleges járművek várják az érdeklődőket. A vonatok a szokásosnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek, a számos játék, program mellett az érdeklődők többek között kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak egy nosztalgiabuszra is.

A Vasúttörténeti Park, Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is egész hétvégén nyitva áll a látogatók előtt. 

A családi kikapcsolódás, programok, koncertek mellett évről évre a legújabb és legfontosabb témákat hozza el a látogatók számára. A Volánbusz alternatív hajtású buszt mutat be. A MÁV baleset-megelőzési kitelepülésen várja azokat a gyerekeket és felnőtteket, akik szívesen kipróbálnák, jól ismerik-e a legfontosabb vasútbiztonsági szabályokat.

A Balatonfenyvesi kisvasúton a 14 év alatti utasokat meglepetéssel várják, a szülők pedig részt vehetnek egy vasutas kvízjátékban, ahol egyedi MÁV–Start-os ajándéktárgyakat nyerhetnek. A Balaton intercity étkezőkocsijaiban pedig minden vásárlás mellé ajándékokat kapnak a 14 év alatti gyermekek az Utasellátó munkatársaitól. Celldömölkön is meglepetéssel várják a 14 alattiakat, csak annyit kell tenni, hogy vásárlásnál jelezzék a jegypénztárban, hogy gyermekkel utaznak, és máris átadják nekik az ajándékot.

A programok részleteiről minden fontos információ megtalálható a MÁV–Volán-csoport Gyermeksarok oldalán is. Emellett ezen az oldalon ingyenesen letölthető színezők, összehajtogatható FLIRT-makett, illetve a Vonatmesék könyv online változatai is elérhetők.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.