Korrupciós ügyek veszik körül Pécs baloldali polgármesterét

Joggal merülhet fel a pécsiekben, hogy Péterffy Attilának tisztáznia kellene magát.

2024. 05. 10. 15:40
PÉTERFFY Attila
Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécs baloldali polgármestere körül egyre csak fogy a levegő, sorban derülnek ki a korrupciógyanús ügyek az önkormányzat háza táján – írja a Baranya Vármegyei Hírportál. A lap szerint egyre többen követelik a baloldali polgármestertől, Péterffy Attilától, hogy tisztázza magát, azonban a városvezető próbálja eltolni a kellemetlen témákat magától.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, két évvel ezelőtt indult nyomozás vesztegetés elfogadása miatt a pécsi városháza környezetében, miután a gyanú szerint valakik az önkormányzat berkein belül pénzt fogadhattak el az önkormányzati bérlakások kiutalása miatt. Péterffy Attila baloldali polgármester az ügyet kénytelen volt bevallani egy sajtótájékoztatón.

Akkor két személyt emlegetett, a hivatal és a Pécsi Ellátó Központ egy-egy dolgozóját, ugyanis szerinte a hatóság élénken érdeklődik irántuk. Csakhogy a hivatali dolgozóról kiderült, hogy nem más, mint

a rágalmazásért már elítélt Nyőgéri Lajos alpolgármester egykori referense, aki tehát közvetlenül a Péterffy Attila-féle helyi baloldali elit bizalmasa volt.

A másik személyt a Jobbik köréhez kötötték, akivel kapcsolatban pedig már a Pécsi Ellátó Központ vezetője tett feljelentést. A lapnak egy, az illetőt jól ismerő forrás később cáfolta, hogy az ő esetében bűncselekményről lenne szó, inkább az ügyben érintettek egyfajta taktikai játékának tudta be a vele kapcsolatos feljelentést.

Beszédes, hogy a szintén jobbikos Fogarasi Gábor a bérlakásokkal kapcsolatos ügyekben döntő népjóléti bizottság elnöke, akinek élettársa egy másik alpolgármester, a DK-s Zag Gábor referense is. Tehát Fogarasi is Péterffy szűk köréhez tartozik.

A jogerősen rágalmazásért elítélt, több céget is bedöntő MSZP-s Nyőgéri Lajos pedig a szociális területért felel alpolgármesterként,

az ő ismerősei, így feleségének üzlettársa, volt felesége is hozzájutott önkormányzati lakáshoz.

Az alpolgármester szintén Péterffy kegyeltje, hiszen a 2019-es kampányban a kampányfőnöke volt, később pedig a saját koalíciójának az ellenkezése ellenére, a pandémia idején fű alatt kineveztette alpolgármesterének – emlékeztetett a hírportál. A lap szerint joggal merül fel a pécsiekben, hogy Nyőgéri és Fogarasi mellett Péterffy mikor tisztázza az ügyben magát.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.