Karácsony Gergely újabb hazugságáról hullott le a lepel

A főpolgármesterről ismét kiderült, csak a szavak szintjén támogatja a környezetvédelmet.

2024. 05. 20. 22:01
KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester egyik, 2019-ben tett ígéretét az általa számtalan alkalommal kritizált jobboldali kormányzat valósította meg. Erre hívta fel a figyelmet a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra. Karácsony 2019-es programjában ugyanis azt ígérte, megválasztása után együttműködést kezdeményez a Budapesten működő nagy kereskedelmi láncokkal, hogy szüntessék be az egyszer használatos műanyag eszközök használatát, valamint csökkentsék a műanyagok használatát a termékek csomagolásában. 

Ez is elmaradt. Helyette a kormány foglalkozott vele

– írta a Kamuméter újabb részében Szentkirályi Alexandra, rávilágítva a tényre, hogy Karácsony Gergely a 2019-ben tett ígéreteinek döntő többségét nem valósította meg. 

Amint arról már korábban is beszámoltunk, Karácsony Gergely számtalan környezetvédelemmel kapcsolatos ígérettel vágott bele a kampánynak, ennek egyik eleme volt az egyszer használatos műanyag eszközök betiltása. 

Karácsony Gergely a megválasztása után még azt állította, hogy egy sor intézkedéssel fogják Budapestet sokkal zöldebbé, klímabarátabbá varázsolni.

Emellett a klímavédelem és a főváros zöldebbé tétele talán az egyik leggyakrabban hangsúlyozott kampánytéma volt Karácsony Gergely programjában. Ennek részeként a politikus ígéretet tett a klímavészhelyzet kihirdetésére, a klímatudatos életmód népszerűsítésére. Ennek a vállalásnak ugyanakkor csak az egyik fele valósult meg, és úgy tűnik, hogy a klímavészhelyzet is csak egy hangzatos szlogen volt.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.