Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Magyar Péter gyulai szárnysegédje még egy könyvtárba és egy művházba is betört

Magyar Péter gyulai szárnysegédjének, Strausz Róbertnek eredeti neve Kliegl Róbert. A névváltoztatását azért igényelte, mert berögződése, hogy ő Johann Strauss világhírű osztrák zeneszerző leszármazottja. A férfi Gyulán betört a helyi könyvtárba és művelődési házba, ugyanis saját koncertjeit akarta hirdetni.

2024. 05. 24. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner cikke szerint Magyar Péter legnagyobb rajongója, a gyulai Strausz Róbert az első sorban volt, amikor Magyar a Békés vármegyei városban megkezdte országjárását. Strausz Róbert szervezte meg a Tisza Párt Békés vármegyei Facebook-csoportjait, de ő segített az országjárás során Magyarék elszállásolásában is. A férfi a német köztévének az országjárás állomásán nagy hanggal szidta a kormányt és emelte az égig Magyar Pétert. Strauszról a lap kiderítette, hogy az eredeti neve Kliegl Róbert, a névváltoztatását azért igényelte, mert berögződése, hogy ő Johann Strauss világhírű osztrák zeneszerző leszármazottja. 

Magyar Péter baloldali segítője nem most kezdte politikai karrierjét, ugyanis korábban a DK egyik eligazításán vett részt, amelyet Arató Gergely, Gyurcsány pártjának vezető politikusa tartott. 

A Kliegl Róbert néven született férfi egy Békés vármegyei lap tájékoztatása szerint korábban betört a helyi könyvtárba és művelődési házba, ugyanis saját koncertjeit akarta hirdetni. Az 1999. december 5-én megjelent lapban megkérdezték Klieglt, ugyan miért tört be a közintézményekbe, a gyulai férfit állítása szerint csak a bosszú vezérelte.

A könyvtárban nem engedték, hogy kifüggesszem a koncertem plakátját, a művelődési házban sem népszerűsítették estemet a lehetőségekhez mérten

– fogalmazott a névváltoztatása után már Strausz Róbertként élő elkövető, aki tettét azzal magyarázta, hogy elragadta a hév. Strausz minden erejével azon próbált dolgozni, hogy minél sikeresebb zenei karriert fusson be, több hakniját és koncertjét azzal hirdette, hogy ő nem más, mint az osztrák világhírű zeneszerző, Johann Strauss ükunokája, még úgy is, hogy az eredeti Straussok elhajtották, mondván biztos csak az örökségért teper. 

Ahogy így elnézegetjük magát, mintha tényleg hasonlítana az osztrák komponistára. Vagy már képzelődünk?

– tette fel a kérdést a vármegyei lap munkatársa Magyar Péter újdonsült szárnysegédjének, amire Strausz úgy reagált, „az egyik tévécsatorna készített vele egy műsort, ők javasolták a sötét hajat, a bajuszt és a szakállt, hogy így tényleg olyan vagyok, mint az üknagyapám. Egyébként szőkésbarna a hajam. Töb­bet nem festetem be, inkább önmagamat adom” – jegyezte meg.

 

Strausz elindul az önkormányzati választáson

Strausz Róbert elindul az önkormányzati választáson. A Magyarországi Régiókért Egyesület (Marég) gyulai jelöltje lesz, a szervezet kompenzációs listáján szerepel. Ez azért érdekes, mert a Marég elsőre civilnek tűnik, de közel sem független a Magyar Péter alelnökölte Tisztelet és Szabadság Párttól (Tisza Párt). A Mandiner információi szerint a Marég az önkormányzati választáson induláshoz szükséges aláírásokat Tisza pártos pólóban gyűjtötte. A lenti fotón látszódik, ahogy Strausz Róbert Tisza pártos pólóban, többedmagával adja át Csige Gábor jegyzőnek az induláshoz szükséges aláírásokat.

A Magyaroszági Régiókért Egyesület (MARÉG) gyulai jelöltjei átadták az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat Csige Gábornak, a helyi választási iroda vezetőjének
A Magyarországi Régiókért Egyesület gyulai jelöltjei átadták az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat Csige Gábornak, a helyi választási iroda vezetőjének. Fotó: Mandiner

A következő fotón a Marég gyulai listájának második helyezettje, Mikóné Hirth Beáta szerepel Magyar Péter társaságában. Mikóné sem számít pártoktól független szereplőnek a gyulai közéletben, egyértelműen a Momentumhoz kötődik, és több botránya is volt a városban. A hölgy azzal tett szert országos ismertségre, hogy 2019-ben háziorvosi asszisztensként a rendelőben a betegeknek a férje önkormányzati választási szórólapjait osztogatta, vagy csempészte a receptek közé. Tehát közpénzen, közalkalmazottként politizált. Ura, Mikó János ugyanis 2019-ben az MMM színeiben indult helyhatósági képviselőjelöltként. A második emlékezetes akciója a járvány első időszakára esett: O1G feliratú szájmaszkos szelfit posztolt magáról a közösségi oldalon. Mikóné is indult egyébként előválasztáson, méghozzá a Momentum jelöltjeként a 2021-es baloldali előválasztáson, a DK-s Leel-Őssy Gábor azonban megverte őt.

Borítókép: Kliegl Róbert néven született férfi (Fotó: Strausz Róbert Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.