Orbán Viktor lépett, a kormány rendet tesz a bulinegyedben

A kormányhatározat egy hónapot adott két minisztériumnak a cselekvési terv kidolgozására.

2024. 05. 15. 10:50
 Fogasház romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén az Akácfa utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodnak és várnak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. Lapértesülés szerint Vattamány Zsolt (FideszKDNP), Erzsébetváros polgármestere hamarosan a VII. kerületi képviselõ-testület rendkívüli ülése elé terjeszt egy átfogó rendeletmódosítási és intézkedési tervezetet. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: MTI - Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biztonságosabb lehet a bulinegyed! Rendet teszünk Budapesten!” – írja Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

A poszt alatt Szentkirályi kifejti: az elmúlt hetekben Nagy Márton és Pintér Sándor miniszterekkel tárgyalva megállapodtak abban, hogy Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét javítaniuk kell. „Az együttműködés eredményeket szül. A budapestiek biztonságát csak a kormánnyal együttműködve lehet garantálni” – tette hozzá.

 

Nagy Márton és Pintér Sándor is feladatot kap a bulinegyednél

A Magyar Közlöny kedd este megjelent 54. számában megjelent egy kormányhatározat, „Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról”. Az Orbán Viktor által jegyzett, 1142/2024. (V. 14.) számú határozat szerint a kormány megvizsgálta Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét, és arra jutott, hogy a közbiztonsági helyzet kormányzati beavatkozást igényel, 

különös figyelemmel a Budapest, VII. kerület Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre.

Mint az a határozatból kiderül, a VII. kerület hosszú évek óta csak bulinegyedként emlegetett részében megerősítené a rendőri jelenlétet a kormány. Nagy Márton mint az állami vagyonért is felelős nemzetgazdasági miniszter feladatául azt szabták, hogy 

vizsgálja meg egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét Belső-Erzsébetváros területén.

Pintér Sándor belügyminiszter feladata pedig az, hogy a közbiztonság megerősítése céljából „a szükséges rendőri erőt biztosítsa”. A határozat egy hónapot adott a két minisztériumnak a cselekvési terv kidolgozására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.