Szívszorító részletek derültek ki a verőcei hajóbalesetben eltűnt 19 éves fiúról

Az egyik áldozattal az iskolából ismerték egymást, pár hete még díjat vehetett át.

2024. 05. 20. 21:40
Budapest, 2024. május 19. Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan derülnek ki az újabb és újabb részletek azokról a fiatalokról, akik a szombat éjszaka Verőcénél elsüllyedt motorcsónakon utaztak a Dunán. Mint azt mi is megírtuk, az egyik áldozat, akinek a holttestét is megtalálták, egy 20 éves lány volt, B. Boglárka egy Pest vármegyei erdészeti technikumban tanult. 

A Ripost úgy tudja, hogy a dévaványai V. Márton is ugyanennek az erdészeti szakközépiskolának a tanulója volt, tanulmányai során pedig kimagasló teljesítményt nyújtott. Olyannyira, hogy nem sokkal a tragikus baleset előtt hatalmas elismerést kapott az intézményétől: április utolsó hetében megkapta az iskola legkiválóbb tanulójának járó díjat. „Mártonnak már a nagypapája is vadászként dolgozott, így neki az erdészeti iskola nemcsak egy mellékes választás, hanem egyben életcél volt, mint ahogyan a vadászat is. Szabadidejét is a természetben töltötte: imádott a vadonban fotózni” – írta a bulvárlap.

„Akkor nagyon sok időm volt otthon. Egy abszolút alapgépem van, azzal kezdtem el fotózgatni, ami nagyon sok időmet elvette. Volt olyan, hogy betelefonáltam az osztályfőnöknek, hogy nem tudok menni órára, mert kint ülök a nádasban és várom a kacsákat, hogy leszálljanak a vízre. Ezt mondanám hobbimnak, meg a vadászatot, de az meg ugye számomra nem hobbi, hanem egy életvitel, egy életforma” – mondta az iskolai elismerés átvételekor a Délmagyarországnak

A most eltűnt fiatal pár hete még díjat kapott. Fotó: Délmagyarország/Török János

A sok tanulás után most pont egy nyugodtabb időszakát töltötte a fiatal diák, ezekben a hetekben akart kikapcsolódni a fárasztó féléves és a tanulmányi versenyekre való felkészülése után. A Ripost szerint a hajón ülő, már megtalált áldozattal, a 20 éves B. Boglárkával is az iskolából ismerték egymást. 

Borítókép: Ez a motorcsónak ütközött a szállodahajóval. Fotó: Police.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.