A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A jobboldal szerezte meg a liberális és zöldmandátumokat

A magyar emberek azt várják el az európai parlamenti képviselőktől, hogy az ország érdekét képviseljék.

2024. 06. 16. 10:01
Európai országok zászlói lengetnek az Európai Parlament épülete előtt Strasbourgban. Fotó: AFP Fotó: SEBASTIEN BOZON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt megmaradt a vezető frakció az Európai Parlamentben, a liberálisok és a zöldek viszont jelentősen visszaestek, az ő szavazataikat viszont a konzervatív jobboldalnak sikerült megszereznie – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Kovács Attila, az AK európai uniós kutatási igazgatója. Itt a nagy kérdés, hogy a két jobboldali frakció, a Konzervatívok és Reformisták és az Identitás és Demokrácia együtt tud-e működni – hangsúlyozta.

Az európai parlamenti választások eredményéből az látszik, hogy az, amit a magyar kormány elképzel az Európai Unió jövőjéről, az abszolút visszhangra lel a magyar emberekben is

 – mondta Lajkó Fanni, az AK elemzője. Az emberek 75 százaléka azt várja el az Európai Parlament magyar tagjaitól, hogy azt képviseljék, ami a magyar kormány álláspontja a fő európai kérdésekben – tette hozzá.

Nagyon igazságtalan döntés született, az Európai Unió Bírósága politikai testületként működik – mondta el a bíróság Magyarországot a migráció megállítása miatt elítélő döntése kapcsán Kovács Attila. Nemcsak az Európai Parlamentről, hanem a bíróságról is születettek olyan elemzések, hogy hány tagjuk van kapcsolatban a Nyílt Társadalom entitásaival. Ennek a manifesztálódását láthatjuk ebben az ítéletben is – mutatott rá az európai uniós kutatási igazgató.

Nagyon érdekes játszma indult el az Európai Bizottság elnöki pozíciójáért – ismertette Lajkó Fanni. 

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke épp azt próbálja meg elérni, hogy Ursula von der Leyen ne újrázzon.

 – Nagyon próbálja alatta vágni a fát – mondta az elemző. Szerinte nagyon hamar fel fognak kerülni a bizottsági elnöki posztra olyan nevek, akikről eddig nem is hallottunk, várjuk ki a végét, hogy ki lesz a befutó.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.