A letartóztatott Czeglédy Gergely azonnali visszahívását követeli a főpolgármestertől a Fidesz + videó

Minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják és előzetes letartóztatásba helyezték az óbudai alpolgármestert, a szocialista Czeglédy Gergelyt, aki a BKK felügyelőbizottságának is tagja. A kormánypártok szerint Karácsony Gergelynek azonnal meg kell fosztania tisztségétől a politikust.

2024. 06. 26. 18:38
Budapest, 2024. június 26.
Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fõvárosi frakciójának vezetõje sajtótájékoztatót tart a Városháza pop-up parkban 2024. június 26-án. Wintermantel Zsolt felszólította Karácsony Gergely fõpolgármestert, hogy hívja vissza a Budapesti Közlekedési Központ felügyelõbizottsági tisztségébõl a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergõt, Óbuda-Békásmegyer baloldali alpolgármesterét.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Karácsony Gergely szerint a BKK-t a börtönből is lehet felügyelni” – erről beszélt a kormánypártok budapesti frakcióvezetője azt követően, hogy a Budapesti Közlekedési Központ felügyelőbizottsági tagját, az óbudai alpolgármestert, a szocialista Czeglédy Gergelyt súlyos korrupciós vádakkal előzetes letartóztatásba helyezték. A központi nyomozó főügyészség június 17-én végzett kutatást a baloldali vezetésű Óbuda önkormányzatánál, majd minősített hivatali vesztegetés elfogadásának gyanújával őrizetbe is vették Czeglédy Gergelyt, valamint egy önkormányzati cégvezetőt, aki bűnsegéd lehetett. Összesen már tíz gyanúsított van az ügyben. 

A gyanú alapján 100 millió forintot fizetett az alpolgármesternek egy reklámtevékenységet folytató cég ügyvezetője, hogy reklámokhoz kapcsolódó engedélyek kiadásában járjon közben Czeglédy. 

A cég egyébként fiktív szerződésekben biztosított szolgáltatásokat. Azonban mindezekről nem lehet sokat tudni, ugyanis csak színlelt szolgáltatások voltak, valójában soha nem végeztek el semmit.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt követeli Karácsony Gergelytől, hogy hívja vissza Czeglédy Gergelyt a BKK felügyelőbizottsági pozíciójából.

A főpolgármester erre azonban nem hajlandó, azt mondta, arról csak a budapesti közgyűlés dönthet. 

Felháborítónak tartjuk Karácsony Gergely cinikus hozzáállását ehhez az ügyhöz, ugyanis Czeglédy Gergely jelen pillanatban a rendőrség vendégszeretetét élvezi

– reagált a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta, Karácsony Gergelynek haladéktalanul kezdeményeznie kell rendkívüli közgyűlés összehívását. Amennyiben nem teszi, akkor maga a Fidesz fogja ezt megtenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.