Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Így épült fel az ország legújabb Duna-hídja + videó

A Tomori Pál híddal Kalocsa és Paks új lehetőségeket kap.

2024. 06. 11. 13:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tomori Pál híddal a nemzet új Duna-hidat, Kalocsa és Paks új lehetőségeket kap – fogalmazott közösségi oldalán Lázár János, aki egy látványos videót is megosztott a múlt csütörtökön átadott hídról, benne az első pillérek letételétől, egészen az ünnepélyes átadásig.

Az új Duna-híd átadásán Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt, aki többek között arról beszélt, hogy 2010 óta a kormány 19 hidat épített. – 

Kormányunk a hídépítők kormánya, a békés építkezés és fejlődés kormánya

– emelte ki. A kormányfő szerint a magyar ember minden irányban élni akar, szemben a hegyi népekkel, akik elzárt kis völgyekben élnek. Mint fogalmazott, a magyar ember nem bírja az elzártságot, és összekötni akarja az elválasztott részeket, és örül, hogy ezt végre Kalocsán és Pakson is sikerült megoldani.

A híd különlegessége, hogy a kétszer három és fél méter szélességű útpálya mellett kétoldali, 2,25 méter szélességű, kétirányú kerékpárutat is kiépítettek biztonsági sávokkal és korlátokkal. Az új Duna-híd előtt és után a főút alatt egy-egy vasbeton kerethíd is készült, hogy átvezesse az árvízvédelmi gátakon közlekedő forgalmat.

Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt az új Duna-híd átadásán (Forrás: Facebook)

Az új híd átadása nem csak infrastrukturális fejlesztést jelent a térségben, hanem szimbolikus jelentőségű is: az összeköttetés javításával ugyanis elősegíti a régió gazdasági fejlődését, és megerősíti a két város közötti kapcsolatokat.

A Tomori Pál híd átadása tehát egy újabb lépés a kormány hosszú távú infrastrukturális fejlesztési tervében, amelynek célja Magyarország modernizációja és versenyképességének növelése.

Borítókép: Az új Duna-híd, a Tomori Pál híd (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.