Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Magasabb tetőzés várható a Dunán, megindult az árhullám és Budapest irányába tart

Megint ellepi a rakpartot, hétvégén ne arra tervezze a kiruccanást.

Forrás: Facebook/OVF2024. 06. 04. 13:32
Budapest, 2023. december 28.
A kiáradt Duna Budapesten 2023. december 28-án. Hosszan elnyúló tetõzések, lassú apadás kíséri a dunai árhullámot; Budapesten az elõzõ nap este tetõzött az árhullám, ekkor a legmagasabb vízállás 693 centiméter volt.
MTI/Balogh Zoltán
A kiáradt Duna Budapestnél tavaly év végén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten szombaton számíthatunk a tetőzésre az alsó rakpart szintjét meghaladó vízállással, ami a rakpart lezárását is jelenti majd – írja közösségi oldalán a az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). 

Beszámolnak arról is, hogy a friss számítások alapján a Dunán Nagybajcsnál a harmadfokot meghaladó tetőzést már csütörtökön a késő esti órákra várják a vízügyes szakemberek. A Duna vízgyűjtőjén hétfőn leesett újabb csapadék hatására a folyó magyarországi szakaszán is magasabb tetőzések várhatók, ezért kedd reggel több mint hatvan szakember indult útnak a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól, hogy a Duna szigetközi szakaszán nyújtson segítséget a kollégáiknak a védekezésben.

Egyébként legutóbb is nagyon látványos volt a Duna tetőzése Budapesten, alább képeket is nézegethet róla. 

Hozzáfűzték, az ártereken az évszaknak és a sok esőnek köszönhető dús növényzet lassítja a víz levonulását, ami növeli az előrejelzés bizonytalanságát – figyelmeztettek. Jelezték ugyanakkor, hogy a nap 24 órájában követik az adatokat, elemzik a német, osztrák és szlovák modelleket, a megerősített vízügyes őrszolgálat pedig folyamatosan figyeli a folyót.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.