Magyar lovak szolgálják az angol királyi családot

A magyar tenyésztésű lipicai lovakat Magyarország III. Károly király koronázási ajándékaként adta át a honvédelmi miniszter a Brit Királyi Hadsereg részére, Londonban.

Forrás: HM2024. 06. 21. 20:28
Fotó: ADAM CSOMOR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronázási ajándék átadásáról Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közösségi oldalán is beszámolt, a honvédelmi miniszter azt írta:

a lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni

– hangsúlyozta: mindez a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevét öregbíti.

Fotó: Csomor Ádám

Hasonlóra igen, ilyenre azonban még nem volt példa

Korábban kerültek magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat – fejtette ki. A két – nyolc-, illetve hatéves – heréltet Szilvásváradról, az Állami Ménesgazdaság méneséből választotta ki ez év elején III. Károly király főistállómestere és a királyi főkocsis. 

Mindkét állat nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kapott, így kiválóan megfelelnek majd a brit királyi udvar reprezentációs céljaira.

Borítókép: Magyar lovak a brit királyi család szolgálatában (Fotó: Csomor Ádám)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.