Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Orbán Viktor gyerekkori álmáról beszélt

A határ a csillagos ég.

2024. 06. 01. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyetlen gyerekkori álmom van, hogy egyszer kívülről rá tudjak nézni a földgolyóra – mondta Orbán Viktor, amikor találkozott a magyar űrhajósokkal: Kapu Tiborral és Cserényi Gyulával. A miniszterelnök a beszélgetés alatt beszélt arról, milyen lehet az egészet látni. 

–  Irigylem magukat! Ránézni kívülről az egészre. Az ember mindig az egészet akarja látni. Az emberiséget is lehet látni egyben, ha kívül vagyunk rajta. Ahhoz meg föl kell menni oda, ahova most maguk készülnek. Óriási kaland, büszkék vagyunk magukra 

– fogalmazott a kormányfő.

A találkozón a két magyar űrhajós arról beszélt, milyen volt a kiképzésük. – Bezártak minket szó szerint hat-hét napra. Igazából öten voltunk cirka ötven négyzetméteren. A lényege az igazából az volt, hogy az űrállomás körülményeit szimuláljuk, ami azt jelenti, hogy percre pontosan volt beosztva, hogy mikor kelünk, mit csinálunk. – mondta egyikük. Hozzátették, 247-en kezdték el a kiképzést. – 

– A két legjobbal ülök itt a 247-ből

 – fogalmazott Orbán Viktor.

– Igen – felelte Kapu Tibor és Cserényi Gyula.


Borítókép: Cserényi Gyula, Orbán Viktor és Kapu Tibor (Forrás: Híradó.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.