Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Soproni Tamás: A Momentum négy százalék körüli eredménye még a létezésnek bőven az a szintje, amikor dolgozni és küzdeni kell

A Momentum politikusa szerinte szerte az országban nagyon erős közösséggel rendelkeznek.

2024. 06. 21. 11:12
SOPRONI Tamás
Budapest, 2023. november 29.
Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a VI. kerület polgármestere (j)  felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. november 29-én.
MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum rendkívül gyenge választási szereplésének követően bizakodó interjút adott az Indexnek Soproni Tamás, a párt újraválasztott terézvárosi polgármestere. Bár Soproni elismerte, hogy hatalmas vereséget szenvedtek, de szerinte

továbbra is van társadalmi támogatottságuk, amiért felelősséggel tartoznak.

„Nem lehet csak úgy elfelejteni azokat az elsősorban liberális választókat, akik ránk szavaztak. Megmutatták, hogy igenis van bázisa a liberális értékeknek” – jelentette ki a politikus, aki szerint „bekaptak egy nagy ütést, de talpon maradtak, és még van egy menet”. Ráadásul az is az előnyük, hogy ők nem egy nagy vezető köré szerveződnek, mint például Gyurcsány Ferenc esetében a DK.

A Momentumnak nagyon erős közössége van szerte az országban. Több településen is olyan bázissal rendelkezünk, amely több pártnak már nincs

– fogalmazott az EP-választáson mindössze 169 ezer szavazatot összekaparó, vidéken gyakorlatilag nem létező párt politikusa, aki azt gondolja, hogy a négy százalék körüli eredmény „még a létezésnek bőven az a szintje, amikor dolgozni és küzdeni kell, nem pedig bedobni a törülközőt”.

Soproni kitért az elhibázott 2022-es kampányra is, amelynek során összeolvasztottak mindent: összerakták a gulyáslevest, a Gundel-palacsintát, a hagymás rostélyost, majd összeturmixolták őket és az eredményt kitették az asztalra, hogy tessék, egyék meg, finom lesz. 

Nem volt finom

 – értékelt Soproni, aki szerint „markánsabb állításokat kell tenni a világról annál, mint amit 2022-ben ajánlottak”.

A polgármester szomorú, és igazságtalannak érzi, hogy a párt eddigi EP-képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin sem tudtak bejutni az Európai Parlamentbe.

Borítókép: A Momentum politikusa (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.