Támad a hőség, de holnaptól fordulat jöhet az időjárásban + videó

Nehéz nap elébe nézünk.

2024. 06. 19. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán már a kora reggeli órákban 20 fok körül volt a hőmérséklet, amely gyorsan emelkedni kezdett. A HungaroMet előrejelzése szerint

a délelőtt folyamán rohamtempóban nőni fog, és akár 35 fokig meg sem áll.

Az Északi-középhegység keleti felének kivételével nagy területen emelkedhet a napi középhőmérséklet 25 fok, az Alföld déli felén, illetve a Dunántúl délkeleti részein helyenként 27 fok fölé.

A csütörtöki legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul.

 

Hőségriadót rendeltek el

A magas hőmérséklet miatt az országos tiszti főorvos és a katasztrófavédelem közölte, hogy szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás lép életbe.

Javasolták, hogy használjunk fényvédő krémet és kalapot, a déli órákban semmiképp se tartózkodjunk napon, és keressünk légkondicionált helyiségeket, mert még az autóban tartózkodás is életveszélyes állapotokat idézhet elő. Kiemelték:

a hőség az egészséges szervezetet is megviseli,

de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Szerdán fokozódik a hőség (Forrás: HungaroMet)

 

Átmeneti megtorpanás

A forró napok után csütörtökön a melegedést egy súroló hidegfront akasztja meg, ám nagy fordulatot nem hoz magával, csupán néhány fokkal csökken a hőmérséklet: északon, északkeleten 30 fok alá süllyed vissza a maximum. Ugyanakkor a Dél-Alföldön végig 35 fok körüli csúcsérték lesz a jellemző. A meteorológusok tájékoztatása szerint a hidegfront nem hoz magával csapadékot, csak néhány gomolyfelhőt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.