Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

A Magyar Péter által elkövethetett bűncselekményért akár három év börtön is járhat + videó

Garázdaságért, rongálásért, lopásért vagy akár rablásért is felelhet Magyar Péter, amennyiben bebizonyosodik, hogy az említett bűncselekmények megvalósulhattak a botrányos lerészegedése közben.

2024. 07. 03. 13:19
Magyar Péter Debrecenben Fotó: HAON/Molnár István Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csitulnak a kedélyek Magyar Péter botrányos viselkedése körül. A Tisza Párt alelnöke még június végén látogatott el egy szórakozóhelyre, ahonnan biztonsági őrök vezették ki. Az ominózus estén garázdaság és rongálás alapos gyanúja miatt indított vizsgálatot a rendőrség. Mivel Magyar Péternek mentelmi joga van, a Központi Nyomozó Főügyészséghez került az ügy.

Lomnici Zoltán alkotmányjogász arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy sajtóinformációkból tudni lehet, hogy a Tisza Párt alelnöke kivett egy telefont egy őt levideózó személy kezéből, majd a Dunába hajította azt. Amennyiben a telefon elvétele erőszakosan történt, akkor akár rablás bűncselekménye is megvalósulhatott. Ha pedig nem volt erőszak és fizikai érintkezés, akkor lopásról beszélhetünk, itt akár három év szabadságvesztéssel is büntethető az, aki ilyen jellegű bűncselekményt elkövet.

Az alkotmányjogász arra is felhívta a figyelmet, hogy a mentelmi jog nem arra vonatkozik, hogy a botrányos kocsmai verekedésekhez nyújtson védelmet, hiszen az az EP méltóságát hivatott megőrizni. Ugyanakkor az sem megkerülhető, hogy egy háromgyerekes családapáról van szó, aki az elmúlt hónapokban erkölcsi piedesztálról beszélt számos közéleti kérdésről, ráadásul frissen szerzett EP-mandátumot. Ilyenkor az első lépés, hogy a legfőbb ügyész megkeresi az EP elnökét és kezdeményezi a mentelmi joga felfüggesztését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.