Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A nyomozás érdekében hallgat az ügyészség Magyar Péter botrányáról

A nyomozás érdekére tekintettel nem adott információt lapunknak a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Magyar Péter ügyében zajló nyomozásról. Arról kérdeztük a hatóságot, hogy pontosan milyen bűncselekmény gyanújával nyomoznak a Tisza Párt alelnökének botránya kapcsán,  miután jogi szakértők szerint akár rablást is elkövethetett a politikus. A baloldal új messiása nemrégiben részegen keveredett balhéba egy belvárosi szórakozóhelyen, ahol kitépte egy férfi kezéből a mobiltelefonját, majd a Dunába dobta.

2024. 07. 04. 18:56
Fotó: Fotó: HAON/Molnár István Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetőeljárás eredményessége érdekében nem adható tájékoztatás a Magyar Péter botránya ügyében zajló eljárásról – közölte megkeresésünkre a Központi Nyomozó Főügyészség. Ahogy arról a Magyar Nemzet már többször beszámolt, a Tisza Párt alelnöke pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül az „ötcsillagos” szórakozóhelyről, ahova a testőrei kíséretében érkezett. 

Balhé részegen, a belvárosban

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint Magyar nagy mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. A Ripost úgy tudja, a politikus több vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és állítólag „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. Több incidens után aztán több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

A történtekről a jelenlévők több videófelvételt is készítettek, Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

Az ügyészség nyomoz

Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az ügyészség az EP elnökénél fogja kezdeményezni Magyar Péter mentelmi jogának a felfüggesztését.

 A főügyészséget azért is kerestük meg, mert tisztázni szerettük volna, hogy jelenleg milyen bűncselekmények miatt van folyamatban az eljárás, az ugyanis nem mindegy, hogy Magyart, amennyiben bíróság elé kerül, milyen cselekmény kapcsán vonják felelősségre.

Több bűncselekmény is felmerül

A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, szerintük garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja vetődhet fel, utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntenie.

 A bulvárlap arról is írt, hogy Magyar Péter esetéhez hasonlatos egy 2016-os rablás, amelynek során egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. 2022-ben egy 31 éves férfi lopott telefonokat az 1-es villamoson és a megállók környékén: a tettes Magyar Péterhez hasonlóan kicsavarta a készüléket az áldozatok kezeiből, majd elrohant. A férfit elfogták, és szintén letöltendő börtönbüntetést kapott.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Fotó: Haon/Molnár István Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.