Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Az ellenzéki szavazók is elítélik Magyar Péter diszkóbotrányát

A megkérdezettek 67 százaléka szerint Magyar Péter megválasztott európai parlamenti képviselőhöz méltatlanul viselkedett az említett helyzetben – derül ki az Origó közvélemény-kutatásából.

2024. 07. 05. 9:42
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Széles körben ismertté vált a hazai lakosság körében Magyar Péter diszkóbotránya, amelyről lapunk is beszámolt. Az Origó esettel kapcsolatban készített felmérése rámutat, hogy a válaszadók 87 százaléka hallott már arról, hogy Magyar Péter egy budapesti szórakozóhelyen súlyos konfliktusba keveredett a vendégekkel – azaz részegen verekedett, a fiatal lányokat sem hagyta békén, elvett egy telefont, ezért a biztonsági személyzet kivezette. Azoknak az aránya, akik nem értesültek a botrányról, mindössze 13 százalékra tehető.

A kutatásból kiderül, hogy az esetet ismerő megkérdezettek több mint kétharmada (67 százaléka) úgy véli, hogy Magyar Péter nem megfelelően, nem az Európai Parlament megválasztott képviselőjétől elvárható módon viselkedett a szórakozóhelyen, illetve azt követően. Ezzel szemben a válaszadók 19 százaléka szerint Magyar Péter megfelelően viselkedett a szóban forgó szituációban. 

A politikai önbesorolás figyelembevétele mellett továbbra is fennáll, hogy mindegyik vizsgált csoportban többségben vannak a diszkóbotrányt elítélők.

 

Forrás: Origó

Magyar Péter viselkedését leginkább a magukat jobboldalinak vallók (85 százalék) kifogásolják, de a baloldaliak és a középen állók többsége (54 és 53 százalék) is helyteleníti. Érdekesség, hogy a Magyar Pétert kedvelők körében is meghaladja a politikus magatartását nem illendőnek tartó megkérdezettek aránya (41 százalék) azoknak a hányadát, akik nem látnak kivetnivalót Magyar Péter szórakozóhelyen tanúsított viselkedésében (39 százalék).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.