Csak megtévesztett minket az időjárás a mai kellemes nyári nappal, hétvégén ismét vár ránk a pokol

Sok napsütés, harminc fok feletti hőmérséklet vár ránk a következő napokban.

Forrás: MTI, HungaroMet Zrt.2024. 07. 25. 19:53
hőség, kánikula, forróság, zivatar
Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés és 30 Celsius-fok feletti csúcshőmérséklet várható a hétvégén; vasárnap az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar derült ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből. Ezek alapján a mai, kellemes nyári idő csak megtévesztés volt, továbbra is kánikulára számíthatunk. 

Pénteken napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, csapadék nélkül. Keleten lehet esetleg több a gomolyfelhő. Este a felhők leépülnek, azonban északnyugat, észak felől újra növekedhet a felhőzet. 

A változó irányú szél is gyenge vagy mérsékelt marad. Holnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

 

Szombattól ismét perzsel majd a nap

Szombaton derült, illetve gyengén felhős, napos, száraz idő várható. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de az északnyugati határvidéken megélénkül a déli szél. A hőmérséklet hajnalban 11–20, délután 29–35 fok között alakul.

Vasárnap sok napsütés várható, de a déli órákban északnyugat felől egy felhősáv érkezik, amely délkelet felé vonulva vékonyodik, feloszlik.

 Az ország északnyugati felén helyenként előfordulhat zápor, zivatar

– írták.

A déli, délkeleti szelet élénk, délutántól az északnyugati, északi szelet egyre többfelé erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 14–22, délután 32–37 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.