A Hegyvidék alpolgármestere visszautasít minden hazug vádat

A Hegyvidék alpolgármestere is reagált Kovács Gergely, az MKKP elnökének koholt vádjára, amely szerint a XII. kerületi önkormányzat munkatársai korrupcióban érintettek. Fonti Krisztina a közösségi oldalán úgy fogalmazott: a leghatározottabban visszautasítja Kovács rágalmait.

2024. 07. 11. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kovács Gergely pártelnök korrupcióval vádolta meg a polgármesteri hivatal munkatársait általánosságban és a hegyvidéki Fideszt. Hallomásokra hivatkozik.” – áll Fonti Krisztina hegyvidéki alpolgármester Facebook-posztjában. 

Mint írta: „a megvádolt kollégák és a hegyvidéki Fidesz nevében a leghatározottabban visszautasítom Kovács pártelnök hazug rágalmait.”

Az alpolgármester azt is kiemelte, hogy Kovács Gergely pontosan tudja, hogy nem kell bíróság előtt felelnie a hazug állításai miatt. A bírói gyakorlat szerint egy politikusnak tűrnie kell a rágalmakat.

Akkor is tűrnie kell, ha a vádló is pontosan tudja, hogy hamis a vád. Kovács pártelnök ezt tudja. Ezért ilyen »bátor«. Őt csak a politikai boszorkányüldözés érdekli. Ez az ő valódi programja, nem a Hegyvidék érdeke

– zárta sorait Fonti Krisztina, aki az idei polgármester-választáson alulmaradt Kovács Gergellyel szemben. Így októbertől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt adja a polgármestert és a testületi többséget a XII. kerületben. A választást követő első testületi ülés után Pokorni Zoltán polgármester az ügyben lapunknak úgy fogalmazott:

minden alaptalanul megvádolt munkatársuk a megfelelő munkaügyi védelemben fog részesülni.

Emlékeztetett arra, hogy az építésigazgatás már hosszú évek óta a kormányhivatalok feladata, nem az önkormányzaté. Ráadásul a hivatalban húsz éve nincsenek osztályok, hanem irodák működnek. Pokorni Zoltán szerint Kovács Gergely nemcsak a tudatlanságát árulta el, hanem a rágalmait motiváló politikai indulatát is, amikor bizonyíték nélkül korrupcióval megvádolta az építésügyi iroda munkatársait. 

A XII. kerület megválasztott baloldali polgármestere, a kutyapártos Kovács Gergely korábban azzal is vádolta az önkormányzatot, hogy mire átveszik majd a hivatal irányítását, addigra az önkormányzati ingatlanokat el fogják adni. Erre az ATV-ben reagált Pokorni Zoltán, aki szerint az ingatlangazdálkodási bevételre szükség van ahhoz, hogy az éves költségvetés egyenesben maradjon, de szeptember 30-ig nem fog semmilyen értékesítés történni. Ezeket előkészítik és átadják az új vezetésnek, tegyék meg ők. Arra viszont felhívta a figyelmet: a költségvetés egyensúlyban maradásához októbertől decemberig a szerződéseket meg kell kötni, ami a baloldali vezetés felelőssége.

Kiitért arra is, hogy nagyjából 15 milliárd forint értékben kellene és lehetne közbeszerzéseket végrehajtani, de ezeket nem teszik meg, mert gavallérok.

„A hosszú távú szerződéseket kösse meg az új vezetés, hiszen ez az ő ciklusukra esik, legyen ez az ő felelősségük” – fogalmazott Pokorni Zoltán. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.