Kigyulladt egy nyaraló Dömsödön, a tűzoltók holttestet találtak a lángok között

A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, az első félévben több mint háromezer lakóépület gyulladt ki, de csak tízben volt füstérzékelő.

Forrás: MTI2024. 07. 31. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ember meghalt, amikor kigyulladt egy hétvégi ház kedden késő este a Pest vármegyei Dömsödön – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy a Középső úton kigyulladt egy hétvégi ház. Az épület teljes terjedelmében égett, a tűzoltók másfél óra alatt fékezték meg a lángokat.

A tűzoltók a lángok megfékezése közben találták meg egy ötvenes éveiben járó nő holttestét.

A tűzben egy gázpalack felrobbant, egy másikat pedig a tűzoltók hoztak ki. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületre. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul. Felhívták a figyelmet, hogy idén az első félévben 3305 lakóépület gyulladt ki, de csak tízben volt füstérzékelő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.