Lecsapott a vihar, mutatjuk, hol jelentősek már most a károk

A legtöbb helyen kidőlt fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.

Forrás: MTI2024. 07. 11. 22:47
ILLUSZTRÁCIÓ (FOTÓ: MTI)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak Pest vármegyében: eddig harminc helyre riasztották a tűzoltókat, a legtöbb helyen kidőlt fák eltávolításához kérték az egységek segítségét – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök este az MTI-vel. 

Emlékeztettek: elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a nap folyamán a HungaroMet Zrt. zivatarok kialakulása miatt, amelyeket erős szél is kísérhet.

Az elmúlt órákban Pest vármegye néhány települését elérte ez a heves zivatarcella, jelentős károkat okozva. Pándon, Szentmártonkátán, Tápióbicskén útra, vasúti pályára dőlt fák eltávolításához kértek a lakosok segítséget.

Tájékoztatásuk szerint Pándon, a Kölcsey Ferenc utcában az úttestre dőlt egy fa, amely egy villanyvezetéket is leszakított. A nagykátai Kiss Ernő utcában is az elektromos vezetéket szakította le egy kidőlt fa. Tápióbicskén, szintén a Kiss Ernő utcában villanyoszlopot döntött ki a vihar. A tápiószecsői Dózsa György úton a kettétört fűzfa ágai a villanyvezetékre lógnak, veszélyeztetve a gyalogosok forgalmát. Szentmártonkátán a vasúti pályára dőlt egy fa az állomás közelében. Szentmártonkáta és Szentlőrinckáta között, Tóalmás térségében a 3108-as útra hullott több leszakadt faág.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.