Meglepte a kétszázmilliós bírság a Budapesti Közlekedési Központot

A BKK-t annak ellenére bírságolta meg a Közbeszerzési Döntőbizottság, hogy egy nappal korábban Walter Katalint, a cég vezérigazgatóját kiváló munkájáért 11 millió forintos prémiumban részesítette Karácsony Gergely.

2024. 07. 22. 16:18
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin
Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin a BKK vezérigazgatója Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központot (BKK) meglepetésként érte a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 200 millió forintos büntetést kirovó határozata – írta a lapunknak eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. 

A jogorvoslatot indító pályázó 10 milliárd forinttal többet kért volna ugyanazért a szolgáltatásért, mint a nyertesnek kihirdetett pályázó. A KDB mostani döntését a BKK ugyanúgy megalapozatlannak tartja és közigazgatási perben megtámadja, mint a Lánchíd felújításával kapcsolatban kirótt bírságot tavaly

– tette hozzá az utazásszervező cég, amelyet egy nappal azok után bírságoltak meg, hogy Karácsony Gergely úgy döntött, megjutalmazza a fővárosi cégek vezetőit, többek között a közösségi közlekedésben utazókat lepulykázó Walter Katalint.

 

 A BKK vezérigazgatójának több mint 11 millió forintos prémium üti a markát.

A főpolgármester a jutalmazást még a közösségi oldalán is kiemelte. Karácsony Gergely az említett posztban védelmébe vette Gyurcsány embereit, és azt állította, egyenesen jár nekik az összesen csaknem 200 millió forintos prémium.

Ezzel szemben amint arról már a délelőtt folyamán is beszámoltunk, hatalmas, 200 millió forint büntetést szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-ra – közölte határozatában a Közbeszerzési Hatóság. Mint kiderült, az egyik tavaly kiírt busztendert számos ponton törvénysértő módon bonyolította le a társaság.

Vitézy Dávid közösségi oldalán emlékeztetett: épp vasárnap kapott a BKK vezérigazgatója 11 millió forint jutalmat Karácsony Gergelytől a 2023-as munkájáért a havi 2,8 milliós fizetésén felül. 

Walter Katalin prémiuma önmagában elfogadhatatlan csak amiatt is, mert a járatritkítás utáni lebukás után azt mondta, hogy az utasokkal azért nem egyeztettek, mert a felszolgált pulykákat se szokták hálaadás előtt megkérdezni a sorsukról

– tette hozzá Vitézy Dávid, aki szerint az egész biztos, hogy egy 200 milliós, egyértelműen a BKK vezetésének felróható közbeszerzési bírság után nem jár prémium.

Kérem a főpolgármestert, módosítsa a tegnapi döntését és vonja vissza a BKK vezérigazgatójának prémiumát!

– zárta bejegyzését a szakértő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.