Nem akármi lapult a Budapestről küldött postai csomagokban, nem lett jó vége

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz két kínai férfival szemben, akik postai csomagokba rejtették a kábítószert.

Forrás: MTI2024. 07. 08. 10:08
Post,Office,Worker,Packing,Parcel,At,Wooden,Table,,Top,View,posta,csomag,
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában, hogy egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat részeként tevékenykedjen.

Az volt a feladata, hogy a társai által külföldről feladott, kábítószert tartalmazó nemzetközi postai csomagokat Budapesten átvegye, majd azokat csomagszállító cégekkel adott külföldi címekre továbbküldje. Ehhez a férfi kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai állampolgár személyes adatait felhasználva vett egy SIM-kártyát, ezután megkezdte a csomagok átvételét és külföldre történő továbbítását.

Az elkövetői kör 2022 szeptemberében Spanyolországból küldött egy 23 éves kínai férfit is Magyarországra, a két elkövető a VII. kerületi lakásban a 2022. szeptember 23-i elfogásukig több alkalommal vett át társaik által külföldről feladott nemzetközi csomagokat, majd azokat külföldre továbbította.

A csomagokban különböző kábítószerek, így ketamin és MDMA is volt.

A közlemény szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag – képkeretek közé rejtve – MDMA-t tartalmaz, ezért azt a határrendészek kicserélték, és ellenőrzött körülmények között, úgynevezett tárgycsapdaként, már egy másik csomagot küldtek tovább a VII. kerületi címre.

A rendőrök az átvétel után elfogták a két kínai elkövetőt.

A nyomozó hatóság a lakásban MDMA-t és ketamint talált és foglalt le, amelyek hatóanyag-tartalma több mint kétszázszoros mértékben meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetést és kiutasítást indítványoz. A vádlottak letartóztatásban vannak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.