Szokatlan helyen tárolta egy pékség hulladékát a kaposvári férfi

Még a saját társai sem tudtak róla, hogy illegális szemétlerakás részeseivé váltak.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 07. 17. 8:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlanul állította magáról egy húszas éveiben járó kaposvári férfi, hogy jogszerűen folytathat hulladékgazdálkodási tevékenységet, ezért vádat emelt ellene a Kaposvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt – tájékoztatta lapunkat a Somogy Vármegyei Főügyészség. A vádirat lényege szerint 

a férfi azzal kereste meg az egyik kaposvári pékség vezetőjét, hogy jogosult az üzemben felhalmozott hulladék – így többek között a megmaradt pékáru, illetve az olajos sütőpapírok – elszállítására, azok leadására egy hulladékudvarban.

A megtévesztett cég ezután ellenszolgáltatás fejében megbízta vádlottat a telephelyén tárolt nyolc köbméter térfogatú és összesen nyolcszáz kilogramm súlyú hulladék elszállításával. A vádlott az engedélyhez kötött hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősülő szállításhoz és elhelyezéshez két társa segítségét vette igénybe, akikkel a zsákokba csomagolt hulladékot a lakóhelye melletti lakatlan ingatlanra szállította. Társai azonban nem tudtak arról, hogy a vádlott illegális szemétlerakásba vonta be őket.

A kaposvári nyomozók állampolgári bejelentés alapján szereztek tudomást az esetről, majd azonosították a vádlottat. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

 

Borítókép: Az illegálisan elhelyezett hulladék (Forrás: Kaposvári Rendőrkapitányság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.