A kormány több területen is segíti a családokat

Ismét lesz bölcsődei térítésidíj-támogatás.

2024. 08. 27. 9:27
SPS_8633
20240216 Nyíregyháza
Átadták a Kisvakond Bölcsődét
A közel 600 millió forintból kialakított intézményben, három csoportszobában összesen 36 gyermekről gondoskodnak. Az épületben korábban magánbölcsőde működött, két évvel ezelőtt azonban visszaadták a nyíregyházi önkormányzatnak. Bekerült a bölcsődefejlesztési programba, pályázati forrásból kívül-belül felújították, korszerűsítették és kettőről három csoportszobásra bővítették.

Fotó: Sipeki Péter SP
Kelet Magyarország KM
illusztráció Fotó: Sipeki Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány minden élethelyzetben segíti a családokat, így a tanévkezdésre tekintettel a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat már augusztusban folyósították – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a közmédiának.

Koncz Zsófia nemzetközi szinten is kiemelkedő eredménynek nevezte, hogy

 ingyenes tankönyvekkel segíti a kormány a közoktatásban és a szakképzésben tanulókat. Hozzátette, már augusztusban eljuttatják 4100 iskolába, egymillió-kétszázezer diáknak a tizenhárommillió tankönyvet. Megjegyezte, hogy az ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetés is jelentős segítség a családoknak.


Mindezen túl, mint mondta, újból lesz bölcsődei térítésidíj-támogatás, amely szeptember 2-tól igényelhető a Magyar Államkincstár weboldalán. – Azok a szülők, akiknek gyermeke szeptember 1-jén bölcsődébe jár, havonta legfeljebb 50 ezer forintot igényelhetnek. 

A gyermeküket egyedül nevelő szülők esetében a támogatás mértéke akár 65 ezer forint is lehet, a támogatást a vidéken élők vehetik igénybe 

– tette hozzá.
Közölte, a bölcsődei fejlesztés az elmúlt időszak igazi sikertörténete, 2010-ben 32 500 bölcsődei férőhely volt, most több mint a duplája, 66 ezer, és a bölcsődei ellátás háromszor annyi településen érhető el, mint korábban.
Koncz Zsófia arról is beszélt, hogy a kormány az idei évben is jutalmazza azokat az önkormányzatokat, amelyek kiemelten odafigyelnek az idősebb korosztályra, ebben az évben külön is elismerik azokat az önkormányzatokat, amelyek a demenciával küzdő időseknek biztosítanak programokat. Jelezte, az idősbarát díjra augusztus 30-ig lehet jelentkezni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.