Demszky: Ha Karácsony és Magyar Péter nem fognak össze, mindketten megbuknak

Karácsony Gergely győzelme valójában vereség, amennyiben Magyar Péter nem fog össze vele, mind a ketten megbuknak – mondta a Népszavának Demszky Gábor volt főpolgármester, aki szerint Karácsonynak meg kéne tanulnia angolul. Az egykori politikus úgy véli: Gyurcsány nárcisztikus, veszélyes ember. A nemzetközi politikai közeg állítása szerint alig várta, hogy támogathassa Magyart.

2024. 08. 09. 7:05
Demszky Gábor és Karácsony Gergely Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarban nyilván van egy aggodalom, hogy ne mossák össze a régi ellenzékkel. De ha nem fog össze a főpolgármesterrel és semmi nem történik a fővárosban, akkor mind a ketten megbuknak. Egy hajóban eveznek – mondta a Népszavának Demszky Gábor, aki már Horvátországból adott interjút a baloldali napilapnak. 

Magyar Péter, Demszky, Karácsny
Demszky szerint Magyar Péter és Karácsony Gergely egy hajóban eveznek (Fotó:  MTI Fotó: Kovács Tamás)

Budapest korábbi főpolgármestere, aki úgy tűnik, hogy huzamosabb időre elhagyta az országot, azt javasolta Karácsonynak, hogy terjesszen egy projektlistát Magyar elé és ezekhez kérje a támogatását. Hiszen mint mondta, a szavak neki sem lesznek elegendőek a 2026-os választáson, tettek is kellenek. A politikus reméli, hogy Karácsony megcsinálja mindazt, amit elmulasztott.

 

Karácsonynak meg kéne tanulnia angolul, Gyurcsány veszélyes ember

„A legfontosabb a nemzetközi politikában való nagyobb szerepvállalás. Tényezővé kellene válni. Ehhez persze meg kellene tanulni angolul. Magyar az első pillanattól felismerte ennek a jelentőségét. A nemzetközi politikai színtér nagyon várta már Orbán riválisát, akit támogathatnának” – mondta. Donáth Anna ügyéről azt mondta: ha Donáth Annát elítélik, akkor nemzeti hős lesz. Ez történt vele is állítása szerint, amikor azzal vádolták, hogy megvert három rendőrt. 

Az egykori főpolgármester nagyon örül annak, hogy Donáth Annával szemben ez az eljárás elindult, mert ez megcsillantja a reményt, hogy mások is követni fogják.

A politikus szerint ellenzék ma nincs. Mint mondta, Gyurcsány Ferencen és a Magyar Péteren kívül nem ismernek senkit. „A Momentum már eltűnt, akárcsak a többi kicsi, de ez lesz a sorsa Gyurcsányéknak is” – vélekedett. Demszky szerint Magyar elfogadható politikai partnernek tűnik, Gyurcsány nem az. „Nárcisztikus, az ellenzék számára roppant veszélyes ember. Ügyesen bohóckodik, de gyakorlatilag nulla érzéke van ahhoz, mit lehet megtenni és mit nem, ráadásul soha nem tartotta magát ahhoz, amiben előtte megegyeztünk” – tette hozzá.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.