Elbukott a tatabányai polgármester megszorítócsomagja

A képviselők nem fogadták el az előterjesztést.

2024. 08. 30. 22:03
Fontos kérdések kerültek terítékre a tatabányai testületi ülésen Fotó: Zetovics Márió
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt két alkalommal kudarcba fulladt a képviselők törekvése, és nem sikerült stabil, kiegyensúlyozott költségvetési számokban megállapodni. Az egyet nem értés oka, hogy nem várt adóbevétel-hiánnyal szembesült a grémium az idei önkormányzati választásokat követő ülésen, júniusban – számolt be a tatabányai közgyűlésben tapasztaltakról a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál.

A 29 milliárdos költségvetés egy részét (1,3 milliárd forint) túltervezték. Így újra tárgyaltak a lehetséges megvonásokról a testületi ülésen. Az ügynek voltak pártolói és ellenzői, utóbbiak pedig most is többen voltak. Szücsné Posztovics Ilona polgármester megszorítócsomagja, ami csupán elvétve tartalmazott új pontokat az előzőekhez képest, ezúttal sem ment át a testületen.

Elsőként a város idei költségvetése, bővebben annak első féléves eredményei kerültek szóba. A városvezető előterjesztése kapcsán több képviselő jelezte nemtetszését. Például nem történt semmi a hosszú hónapok óta a Móra Ferenc Általános Iskolában található balesetveszélyes iskolai játszótér ügyében.

Gál Csaba, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a szociális érzékenység hiányaként aposztrofálta a civil szervezetek elmaradt támogatását, ami kapcsán a Remédium Általános Iskola és Szakiskolának ígért négymilliós forrást hozta szóba. A sok-sok méltatlankodás előrevetítette a végső döntést: a többség nem fogadta el a határozati javaslatot.

Borítókép: Tatabányai közgyűlés (Fotó: 24 Óra/Zetovics Márió)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.