Fizetés nélkül lógott meg egy vendég a szállóból, még a kulcsot is elvitte

Eszébe sem jutott rendezni a számlát.

2024. 08. 06. 20:56
Fotó: MTI/Baranyai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves büntetett előéletű borsodi, felsőzsolcai férfi ellen, aki tavaly nyáron fizetés nélkül távozott az egyik gyulai szállodából – írja a Békés Vármegyei Hírportál.

A férfi rendszeres jövedelemmel, munkaviszonnyal nem rendelkezett. Ennek ellenére tavaly július 28-án az egyik internetes szálláskereső oldalon a saját adataival, a július 28–30-i közötti időszakra két fő részére „delux” szállást foglalt az egyik gyulai hotelben oly módon, hogy a szállás megfizetése valójában nem állt szándékában.

A férfi és kísérője a szállást elfoglalták, a szolgáltatásokat igénybe vették, majd távozáskor azok ellenértékét a férfi a szálloda üzemeltetője számára nem fizette meg, egyszerűen fizetés nélkül távozott, ráadásul a szobájuk kulcsát magával vitte.

A szálláshely munkatársai július 30-án több alkalommal kíséreltek meg kapcsolatba lépni a férfival, aki a szállásdíj megfizetésére kezdetben ígéretet tett, azonban ezt követően a további hívásokra nem reagált, elérhetetlenné vált. A férfi fenti cselekményével jogtalan haszonszerzési céllal megvezette, majd a szállásdíj utólagos megfizetésének ígéretével tévedésben tartotta a szálláshely munkavállalóit, amely cselekményével összesen több mint százezer forint kárt okozott, ami jelenleg is megtérítetlenül fennáll – közölte az ügyészség. A járási ügyészség indítványa szerint a ki nem fizetett szállásdíjat is meg kell majd utólag fizetni a szálláshely részére.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/Baranyai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.