Margit hídi koronarongálás: petíciót intéznek Karácsonyhoz a helyreállítás érdekében

Az idei ünnepen már csak csonka koronák mellett tekintheti meg a közönség a tűzijátékot.

Forrás: MTI, CitizenGo2024. 08. 14. 16:28
augusztus - Holy_Crown_sculptures_1
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petíciót intéz Karácsony Gergely főpolgármesterhez a Szent István Intézet a CitizenGo Magyarországgal együttműködésben a Margit híd Szent Koronát ábrázoló, egy éve megrongált és azóta is csonkán, keresztek nélkül álló szobrainak mihamarabbi helyreállítását kérve – tudatta az intézet az MTI-vel szerdán.

A Karácsony Gergelynek szóló levélben azt írták: „Államalapító szent királyunk 2024. évi ünnepe előtt, egy kerek évvel a Margit híd Szent Koronáinak megrongálását követően megdöbbenésünket fejezzük ki, hogy a főváros vezetése ilyen hosszú idő elteltével sem volt képes helyreállítani a legfontosabb nemzeti jelképet ábrázoló alkotásokat Budapest egyik legforgalmasabb, turisták által is folyamatosan használt hídján” – olvasható a közleményben.

„A Szent Korona-ábrázolások a Margit híd fontos díszei, kőbe öltöztetett történelmi üzenetek” – írták, hozzáfűzve, 

a koronák megrongálása, a keresztek letörése tavaly nyáron teljes joggal okozott közfelháborodást, a helyreállítás pedig a keresztény és nemzeti jelképek demonstratív semmibevételeként, vagy csak nemtörődömségből azóta sem történt meg.

Megjegyezték, bíznak abban, hogy a „kampányidőszak izgalmait kiheverve” a főpolgármesternek végre lesz ideje foglalkozni a problémával, azonban az idei Szent István-ünnepen sajnos már csak csonka koronák mellett tekintheti meg az ünneplő közönség a nagyszabású tűzijátékot.

Az Állítsák helyre a letört kereszteket a Margit híd kőkoronáin! című petíció a CitizenGo szervezet internetes oldalán írható alá.

Borítókép: A CitizenGo illusztrációja (Fotó: Citizengo.org)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.