Sokba kerülhet az alkalmi autóskatasztrófa-turistáskodás

Több szempontból is problémás egy baleset fényképezése, videózása.

2024. 08. 07. 16:13
baleset
Forrás: TEOL/olvasói fotó
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többször előfordult már, hogy az autópályákon torlódás okoznak azok a sofőrök, akik a szemközti sávban lelassítanak és elkezdenek videózni egy baleset helyszínén. A kíváncsiság még nem bűn, azonban az, ha valaki videófelvételt készít a balesetről és fel is tölti azt valamelyik közösségi platformra, több szempontból is visszás – derült ki a Mandiner cikkéből.

Részben azért, mert a felvétellel akár kegyeletsértést is elkövethet, a másik gond viszont az, hogy a készítőik megsértik a KRESZ szabályait. Vezetés közben mobiltelefonnal videót vagy fényképet készíteni ugyanis tilos. 

A múlt héten, az M7-esnél a szembe sávból videózó katasztrófaturisták komoly torlódást okoztak, ráadásul a KRESZ-t is megszegték.

Az autókezelő felvételei alapján a rendőrség 15, mobillal videózó vagy fényképező autós ellen indított szabálysértési eljárást. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász az RTL Híradójának elmondta, 

a szabálysértők akár 80 ezer forint bírságot is kaphatnak az eljárás során.

A tévécsatorna egy pszichológus véleményét is kikérte, a szakember nem kertelt, szerinte a felvételt készítők valószínűleg 

az alacsony önértékelésükön próbálnak javítani a sokszor kegyeletsértő felvételekkel,

hiszen videók feltöltése után a középpontba kerülhetnek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Teol/olvasói fotó)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.